Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


διάφορα:οδηγίες_για_συμμετέχοντες

Οδηγίες συγγραφής σελίδων

⇒ Για τη σωστή σύνταξη και τη μορφοποίηση της κάθε σελίδας, διαβάστε πρώτα αυτές τις οδηγίες.

⇒ Ειδικά για τα ονοματεπώνυμα (συγγραφέων και χαρακτήρων) ή τους τίτλους των βιβλίων, γράφετε πρώτα το όνομα/τίτλο στα ελληνικά, μετά ένα κενό, το “/” για διαχωριστικό, ένα ακόμη κενό και, τέλος, το όνομα/τίτλο με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον δεν είναι ελληνικό φυσικά).
Παράδειγμα: Σέρλοκ Χολμς / Sherlock Holmes

Γενικές οδηγίες

 1. Πρώτα απ' όλα ελέγχετε αν υπάρχει ο/η συγγραφέας του βιβλίου που θέλετε να καταγράψετε.
  • Αν ναι, πηγαίνετε στη σελίδα του, π.χ. από την «Αναζήτηση» (επάνω δεξιά).
  • Αν όχι, μπορείτε να τη δημιουργήσετε στον κατάλογο των συγγραφέων προσθέτοντας αρχικά το όνομα του/της συγγραφέα στη φόρμα που υπάρχει μετά τον κατάλογο των ονομάτων και, στη συνέχεια, κάνετε ό,τι προσθήκες θέλετε στη νέα σελίδα, πριν την αποθηκεύσετε.
 2. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για να προσθέσετε, αν δεν υπάρχει ήδη, το βιβλίο που σας ενδιαφέρει στον κατάλογο των βιβλίων, προσθέτοντας και τις απαραίτητες πληροφορίες (συγγραφέας, εκδοτικός οίκος, ISBN, ιστοσελίδα) στη νέα σελίδα που θα δημιουργηθεί.
 3. Τέλος, προσθέτετε στον κατάλογο των χαρακτήρων, αν δεν υπάρχει ήδη, το όνομα του χαρακτήρα που θέλετε και γράφετε τα στοιχεία που τον αφορούν στη σελίδα που θα δημιουργηθεί, αναφέροντας και τα βιβλία όπου εμφανίζεται.

Οδηγίες για προσθήκη σελίδας Συγγραφέα

[προσεχώς] FIXME

Οδηγίες για προσθήκη σελίδας Βιβλίου

 1. Υπάρχει έτοιμο πρότυπο, όπου αρκεί να συμπληρωθούν μόνο τα πεδία που ξεκινούν και τελειώνουν με το χαρακτήρα υπογράμμισης. Ο καταγραφέας φυσικά μπορεί να προσθέσει και όποιες άλλες πληροφορίες θεωρεί χρήσιμες.
 2. Ακόμη και αν στον τίτλο του βιβλίου υπάρχει το “:” (άνω-κάτω τελεία), αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε, επειδή χρησιμοποιείται ως ειδικός χαρακτήρας και ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Αντικαταστήστε το με το “-” (ενωτικό).
 • Μην κάνετε αλλαγές στα έτοιμα, προσυμπληρωμένα πεδία, π.χ. στην υποκατηγορία «Χαρακτήρες», ή στη γενικότερη δομή της σελίδας
 • Πριν πατήσετε «Αποθήκευση», πάντα «Προεπισκόπηση»!

Οδηγίες για προσθήκη σελίδας Χαρακτήρα βιβλίου

Ενδεικτική δομή σελίδας:

 • Ονοματεπώνυμο χαρακτήρα/ήρωα [ως επικεφαλίδα 1]
 • Γενικά στοιχεία [επικεφαλίδα 2], ακολουθούν οι πληροφορίες [ελεύθερο κείμενο]
 • Βιβλία όπου εμφανίζεται [επικεφαλίδα 2], ακολουθεί αριθμημένη λίστα εσωτερικών συνδέσμων στα βιβλία (που πρέπει να έχουν ήδη προστεθεί)
διάφορα/οδηγίες_για_συμμετέχοντες.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2017/12/18 23:26 από aptlogs