Οι δημιουργίες των παιδιών

Ζωγραφιές και ιστορίες μέσα από την τάξη

Dec
18

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια οικογένεια σε ένα σπίτι ήταν πολύ στεναχωρημένοι σε ένα μικρό σπίτι και είχαν 3 χωράφια μια καλύβα και μια τουαλέτα που την είχαν έξω.
Στα χωράφια όμως τα φυτά όλο σάπιζαν όταν φύτευαν καινούρια σάπιζαν κι αυτά τότε έστειλαν γράμμα στον Αι-Βασίλη και του είπαν τα φυτά μας όλο σαπίζουν και θέλουμε να μη σαπίζουν για να παίρνουμε φαγητό.
Την άλλη μέρα ξύπνησαν και πήγαν στην κουζίνα να φαν πρωινό και τότε είδαν τα φυτά ότι δεν σάπισαν και χαρούμενοι πήγαν να μαζέψουν τα φυτά έστειλαν πάλι γράμμα στον Αι-Βασίλη και του είπαν θέλουμε καινούργιο σπίτι.
Ο Αι-Βασίλης είδε το γράμμα και είπε πρέπει να τους κάνω αυτό το δώρο γιατί έχουν ένα μικρό σπίτι και θα τους το δώσω αυτό τα ο δώρο γιατί το χρειάζονται πάρα πολύ. Την άλλη μέρα ήταν σε ένα σπίτι πολύ μεγάλο όμορφο που έλαμπε ήταν αστραφτερό πάρα πολύ που το είδαν με τα μάτια τους και είπαν είναι τέλειο από μέσα τους.
Πρέπει να φάμε το πρωινό για να είμαστε ξεκούραστοι το μεσημέρι για να μη κοιμηθούμε να δούμε τηλεόραση μαζί. Το απόγευμα μπορεί να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τότε το μεσημέρι κοιμήθηκαν στο σαλόνι μαζί αλλά είχαν πει ότι δε θα κοιμηθούν θα βλέπουν τηλεόραση αλλά αυτό έγινε κοιμήθηκαν.
Το απόγευμα στόλισαν το δέντρο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στόλιζαν το δέντρο μετά στόλιζαν και το τζάκι που είχαν στο καινούριο σπίτι τους γιατί στο παλιό δεν είχαν και ήταν λυπημένοι πάρα πολύ αλλά τώρα δεν είναι γιατί έχουν καινούριο σπίτι πολύ όμορφο και ωραίο τότε πέρασαν ωραία μαζί γέννησαν δυο παιδιά ένα κορίτσι και ένα αγόρι και τα δυο ήταν πολύ όμορφα και μεγάλωσαν πάρα πολύ και ήρθε ο Αι-Βασίλης έφαγαν φαγητό τα παιδιά ο Αι-Βασίλης τους έδωσε πολλά παιχνίδια στο κορίτσι έδωσε κούκλες και CD και ένα CD player στο αγόρι έδωσε μια μπάλα και πέντε μπλούζες τους άρεσαν και είπαν γεια σου Αι-Βασίλη είπε κι αυτός γεια και τους χαιρέτησε με πολλά φίλια και έφυγε τότε έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Με αγάπη Αμαλία. Για να το διαβάσετε πολλές φορές και να το ευχαριστηθείτε.
Καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα. ΑΜΑΛΙΑ

May
16

Σπιτάκια και δένδρα

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Αν και το θέμα ήταν πάλι ελεύθερο, τα περισσότερα παιδιά προτίμησαν να ζωγραφίσουν δένδρα και σπιτάκια, ενώ είχαμε και μία θαλασσινή ζωγραφιά (της Έφης).

Η σειρά παράθεσης είναι αυτή που τέλειωσαν τα παιδιά κι έτσι έχουμε ανάμεικτες δημιουργίες παιδιών της Α’ και της Β’ τάξης. Επίσης οι εικόνες που παρατίθενται εδώ είναι μικρότερες απ’ ότι συνήθως, λόγω του πλήθους τους (κι έλειπαν και μερικά παιδιά).
Για να δείτε καλύτερα κάποια ζωγραφιά, κάντε κλικ επάνω της…

Apr
21

Η γιορτή της Αγάπης

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Χριστός Ανέστη!

Η Αγγελική και η Χριστιάνα ετοίμασαν τις ζωγραφιές τους εδώ και αρκετό καιρό, προτιμήσαμε όμως να τις δημοσιοποιήσουμε αυτές τις ημέρες λόγω του θέματός τους.

Feb
28

Ένας παλιάτσος

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Οι Απόκριες τελειώνουν μεθαύριο και δε θα μπορούσε να λείπει και ένας μασκαράς από τη συλλογή μας. Φρόντισε η Θεοδώρα γι’ αυτόν και, με εξαίρεση το καπέλο, όλη η ζωγραφιά είναι «χειροποίητη».

Feb
28

Χρωματιστές συνθέσεις

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Όταν το θέμα είναι ελεύθερο, οι αφηρημένες συνθέσεις με πολλά χρώματα έχουν κι αυτές τη θέση τους!

Feb
28

Θαλασσινή ζωή

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Το δεύτερο πιο αγαπημένο θέμα στις ζωγραφιές των παιδιών είναι η θαλασσινή ζωή, όπως φαίνεται. Η εξήγηση είναι πολύ απλή: (α) το tuxpaint που χρησιμοποιούμε για τις δημιουργίες μας έχει μια καλή συλλογή από ψάρια και άλλα θαλασσινά και (β) τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα.

Feb
28

Κι άλλα σπιτάκια…

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Τα παιδιά αρέσκονται να ζωγραφίζουν σπιτάκια επειδή είναι εύκολα στο σχεδιασμό (με τη χρήση των βασικών σχημάτων — τετράγωνα, τρίγωνα — και ευθύγραμμων τμημάτων) κι επειδή, υποθέτω, συμβολίζουν ένα αγαπημένο και ασφαλές καταφύγιο. Συνεχίζουμε λοιπόν την πινακοθήκη μας με μερικά σπιτάκια ακόμη…

Από την Α’ τάξη ο Κέβιν δε χρησιμοποίησε καθόλου ευθείες και όλη η ζωγραφιά είναι με ελεύθερο χέρι:

Τα παιδιά της Β’ τάξης, από την άλλη μεριά, σχεδιάζουν με περισσότερες λεπτομέρειες:

κι έχουμε κι ένα ανώνυμο, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή χτύπησε το κουδούνι και δεν προλάβαμε να γράψουμε (κι εγώ δε θυμάμαι ποιος/α το έφτιαξε)! 🙂

Dec
15

Ο απίθανος γάτος

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Σήμερα έχουμε μια δημιουργία του Ντάνιελ, που του αρέσει να σκιτσάρει Manga στο χαρτί με μολύβι. Στο μέλλον θα προσθέσουμε και κάποια χειροποίητα σχέδιά του.

Dec
14

Διαβάζουμε ένα παραμύθι

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Πριν από λίγες ημέρες, τα παιδιά της Α’ τάξης βρήκαν στο δίκτυο ένα παραμύθι και άρχισαν να το διαβάζουν…

Η Α’ τάξη διαβάζει ένα παραμύθι…

Dec
05

Σπιτάκια και γκράφιτι

Γράφτηκε από Απόστολος Τσομπανόπουλος

Είναι η πρώτη χρονιά στη μέχρι τώρα εμπειρία μου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που παρουσιάζουμε δημιουργίες γκράφιτι κι ελπίζουμε να σας αρέσουν.

Έχουμε όμως και δύο ζωγραφιές σε πιο παραδοσιακό θέμα: