Τα κουίζ του 10ου λεπτού – 1

Τα κουίζ του 10ου λεπτού – 1

(αρχική ημερομηνία κουίζ: 29 Ιουνίου 2008)
Από σήμερα, όπως και πριν από ένα χρόνο, ξεκινάμε μία καινούρια σειρά φωτογραφικών, αυτή τη φορά, κουίζ.

Θα έχουμε ένα καινούριο κουίζ κάθε Κυριακή και κάθε Πέμπτη, για ολόκληρο τον Ιούλιο (αν υπάρχει συμμετοχή και τον Αύγουστο) και στο τέλος του μήνα θα αθροίσουμε τις σωστές απαντήσεις για να δούμε ποιος ή ποια (με βάση το όνομα ή το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε) έδωσε τις περισσότερες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, οι απαντήσεις δίνονται στα σχόλια του κάθε κουίζ και μετράει μόνο η πρώτη σωστή απάντηση.

Τα κουίζ είναι πολύ απλά. Θα παρατίθεται απλά μία φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο από την ταινία που ψάχνουμε, το οποίο χρονικά θα εμφανίζεται μέσα στην ταινία στο δέκατο λεπτό της (οπότε, αν έχετε την ταινία σε δισκάκι ή κασέτα, θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε την απάντηση).

Η πρώτη ταινία που διάλεξα, θα έλεγα ότι είναι μάλλον εύκολη…

Στο 10ο λεπτό ποιας ταινίας υπάρχει η παρακάτω σκηνή;

… μένει να δούμε αν όντως είναι!

Ενημέρωση (7 Ιουλίου 2008) με βοήθεια:
επειδή τελικά δε φαίνεται να είναι εύκολη η εύρεση της ταινίας αυτού του κουίζ, παραθέτω ακόμη μία φωτογραφία από το 100ο λεπτό της, όπου ο σκηνοθέτης αντιγράφει τη γνωστή σκηνή της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ “North by northwest“, στην οποία ένα ψεκαστικό αεροπλάνο κυνηγάει τον Κάρι Γκραντ.

2 Replies to “Τα κουίζ του 10ου λεπτού – 1”

Εδώ σχολιάζετε...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: