Ραδιοφωνικές μεταδόσεις ελληνικών ταινιών

Ραδιοφωνικές μεταδόσεις ελληνικών ταινιών

Παρακολουθώ τώρα, εκ του μακρόθεν, μια και η τηλεόραση βρίσκεται εκτός του χώρου όπου βρίσκομαι, την ταινία “Φτώχεια και αριστοκρατία” (πιο γνωστή ως “Στουρνάρα 288“) και, παρ’ όλο που δεν τη βλέπω, την ευχαριστιέμαι στον ίδιο βαθμό.

Το πείραμα αυτό το είχα κάνει και πιο παλιά, παίρνοντας ένα από τα DVD της συλλογής μου και αποθηκεύοντας μόνο τον ήχο της ταινίας σε ένα mp3 αρχείο, το οποίο στη συνέχεια έβαλα να παίζει, ενώ δούλευα στον υπολογιστή.

Έχω λοιπόν μια πρόταση για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα:

Γιατί δεν καθιερώνετε μία εβδομαδιαία (ή ακόμη και κάθε 2-3 ημέρες) δίωρη ζώνη μετάδοσης ελληνικών ταινιών;

    Οι πιο πολλές ελληνικές ταινίες είναι ήδη πασίγνωστες στο κοινό και η μετάδοσή τους από το ραδιόφωνο θα κάνει πολλούς ανθρώπους να τις παρακολουθήσουν με άλλο “μάτι”… ή μήπως θα έπρεπε να γράψω καλύτερα “αυτί”;

    Σκεφτείτε το, τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης φαίνονται να είναι αρκετά και το δικαίωμα ραδιοφωνικής μετάδοσης θα μπορεί να καθοριστεί ανάλογα με το αντίστοιχο τηλεοπτικό, αν μιλήσουμε για το κόστος. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για μία δοκιμασμένη παλαιότερα λύση, όταν η Ελληνική Ραδιοφωνία μετέδιδε θεατρικές παραστάσεις.

    Εδώ σχολιάζετε...

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Αρέσει σε %d bloggers: