Ταινίες για την Ασιατική μαφία (Yakuza, Triads, etc.)

Ταινίες για την Ασιατική μαφία (Yakuza, Triads, etc.)

Το άρθρο αυτό προέκυψε από ένα κουίζ της xMovies, όπου αναζητούσαμε

ταινίες όπου συμμετέχουν Ασιάτες γκάγκστερς ή μαφιόζοι και γίνεται αναφορά στις σχετικές οργανώσεις, οικογένειες, συμμορίες.

Η αλήθεια είναι ότι ίσως στο συγκεκριμένο είδος να μην έχουμε εντρυφήσει εμείς οι Ευρωπαίοι τόσο πολύ ή να μην έχουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την “κίτρινη” μαφία όσο έχουμε για την ιταλική ή (κυρίως) για όλα τα παρακλάδια της αμερικανικής… ποιος ξέρει…

Έκανα λοιπόν μια μικρή αναζήτηση για τις ανάγκες του κουίζ και θεωρώ καλό να αναφέρω κι εδώ τι βρήκα. Στο κάτω κάτω, μπορεί να βοηθήσω κάποιους που θα ψάχνουν να βρουν ταινία να δουν ένα βράδυ (ή να οργανώσουν π.χ. ένα μαραθώνιο προβολής ταινιών με θέμα την ασιατική μαφία).

Μια χρήσιμη σελίδα σχετικά με τις ταινίες που αναφέρονται στη Yakuza (γιαπωνέζικη μαφία) είναι το σχετικό λήμμα της wikipedia. Για τις κινέζικες Τριάδες (του Χονγκ Κονγκ) υπάρχει επίσης αρκετή φιλμογραφία ενώ, αντίθετα, δε βρήκα πολλά πράγματα για την κορεατική μαφία.

Το σίγουρο είναι πως οι ταινίες με Ασιάτες μαφιόζους είναι κατά τι σκληρότερες (πιο ωμές ίσως) από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ή αμερικανικές (α ναι, το παρακλάδι της κινέζικης μαφίας στην Αμερική λέγεται Tong).

Εδώ σχολιάζετε...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: