Σινεπερίπατος Θεσσαλονίκης

Σινεπερίπατος Θεσσαλονίκης

Σήμερα το μεσημέρι είχα την ευκαιρία, μαζί με άλλους 40-45 κινηματογραφόφιλους, να κάνουμε ένα νοερό ταξίδι στο χρόνο.

Με ένα χαλαρό περίπατο από το Λευκό Πύργο μέχρι το Μουσείο Κινηματογράφου, που κράτησε 3 περίπου ώρες, είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στην κινηματογραφική Θεσσαλονίκη από δύο γνώστες του θέματος, τη Λίνα Μυλωνάκη και το Γιάννη Γκροσδάνη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δώδεκα στάσεις χρειάστηκαν για να διασχίσουμε λίγα μόλις χιλιόμετρα στους δρόμους του εμπορικού κέντρου, αλλά περισσότερα από 100 χρόνια κινηματογραφικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης και σε κάθε μία από αυτές μαθαίναμε και κάτι καινούριο. Χώροι γυρισμάτων ελληνικών ταινιών και κινηματογράφοι σύγχρονοι αλλά και κλειστοί εδώ και χρόνια, χειμερινοί, θερινοί, multi-plex, αλλά και ο μοναδικός ίσως πλωτός, η προτομή του (Θεσσαλονικιού) Τάκη Κανελόπουλου, video και dvd clubs, διαφημίσεις (και δυσφημίσεις) σε εφημερίδες, βιβλία, τα φεστιβάλ της πόλης, ηθοποιοί και συντελεστές πίσω από την κάμερα, θεατές και κινηματογραφικά αντικείμενα, μονταρίστηκαν όλα μαζί από το Γιάννη και τη Λίνα σε ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ και, πραγματικά, πιστεύω ότι είναι τυχεροί όσοι συμμετέχουν σε αυτούς τους περιπάτους, καθώς μέσω του κινηματογράφου, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα και την πόλη, τους δρόμους και τη σύγχρονη ιστορία της.

Για τους επόμενους σινεπεριπάτους (και όχι μόνο), όποια/ος θέλει, μπορεί να ενημερώνεται από τη σελίδα Thessaloniki Walking Tours.

Εδώ σχολιάζετε...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: