Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Έλα ντε!

Και άντε καλά, για την αλεπού τι γύρευε στο παζάρι δε μπορώ να απαντήσω· ξεκινώ όμως αυτό το ημερολόγιο σήμερα για να προσπαθήσω να εξερευνήσω (μαζί με τους περιαστασιακούς ή όχι επισκέπτες) τι γυρεύει ένας μηχανικός στην εκπαίδευση, και ειδικά στο δημοτικό σχολείο.

Ας γνωριστούμε όμως πρώτα…

Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που διδάσκω σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία (μετά από αρκετά χρόνια στις διάφορες δουλειές που μπορεί να κάνει ένας μηχανικός… κυρίως έρευνα, αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστών και σεμινάρια ενηλίκων), έστω και ως μερική απασχόληση, και μπορώ άνετα να δηλώσω ότι η εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα και λίγο πολύ όπως την φανταζόμουν.

Αυτό που δεν ήξερα όταν ξεκίνησα, ήταν οι ηλικίες των παιδιών στα οποία θα έκανα μάθημα. Για το μάθημα που λέγεται «Πληροφορική και νέες τεχνολογίες» περίμενα ότι θα δίδασκα κυρίως παιδιά των μεγάλων τάξεων, δηλαδή Δ’-Ε’-ΣΤ’.

Αυτά τα δύο χρόνια όμως, η πλειονότητα των μαθητών και των μαθητριών μου ανήκει στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και, πραγματικά, είναι κάτι που το χαίρομαι! Σ’ αυτήν την ηλικία, τα παιδιά είναι ανοιχτά στα καινούρια πράγματα και στις νέες γνώσεις, έτσι (συνήθως) ακούν προσεκτικά ό,τι τους λέει κάποιος που εμπιστεύονται.

Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός από την άλλη μεριά (και χωρίς να έχω γίνει ακόμη πατέρας), δεν έχω πολλές γνώσεις παιδαγωγικής ακόμη. Προσπαθώ όμως να συμπεριφέρομαι στα παιδιά όπως και στους μεγαλύτερους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι σε ηλικία που ακόμη μαθαίνουν και η κρίση τους είναι αρκετά ευμετάβλητη.

Αυτά τα λίγα για αρχή… στο μέλλον θα γράφω εδώ ό,τι νομίζω χρήσιμο να γραφτεί ή απλά να σχολιαστεί. Ελπίζω να είναι ενδιαφέροντα και γι’ αυτούς που θα τα διαβάσουν.

Απόστολος

Μια σκέψη στο “Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;”

 1. Συγνώμη που υποβάλλω αυτό την παραπομπή εδώ, αλλά δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο site σας κάποιο e-mail για να σας τη στείλω.
  Επισκεφτείτε, λοιπόν, το http://www.eduradar.gr, το πρώτο ελληνικό voting site, με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Ελπίζουμε στη συμμετοχή σας για να αναδείξουμε όλα εκείνα που αξίζουν στην πολύπαθη ελληνική εκπαίδευση.

  Ευχαριστώ για το… χώρο,
  Φιλικά
  Θοδωρής
  (http://www.drteddy.gr)

Εσύ τι νομίζεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.