Εξαγγελίες υψηλών ταχυτήτων

Αρχές Αυγούστου (2009, για να μην ξεχνιόμαστε) και εμφανίστηκε η είδηση (παραθέτω δύο αξιόπιστες, για μένα, πηγές):

Τη διαβάζω και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι (ακόμη ένα, πιθανόν προεκλογικό) πυροτέχνημα.  Επειδή:

  • είμαστε ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο,
  • είναι Αύγουστος, ειδήσεις δεν υπάρχουν και το τόσο το κάνουμε τόσο,
  • αφορά κάτι που θα γίνει σε βάθος χρόνου (οπότε, αν δε γίνει, θα φταίει είτε η διεθνής συγκυρία ή οι πολιτικοί αντίπαλοι)
  • κυρίως όμως, επειδή βιώνω την κατάσταση στην εκπαίδευση και γνωρίζω ότι δεν είναι καλή!  Αν, λοιπόν, σε ένα σπίτι τα θεμέλια δεν είναι γερά, τότε το υπόλοιπο, ό,τι επενδύσεις κι αν γίνουν επάνω του, κάποια στιγμή θα πέσει.

Δυστυχώς, ο εξοπλισμός που βρίσκω ως εκπαιδευτής στα σχολεία απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί ικανοποιητικός και έχω χάσει (αθροιστικά) ώρες από τα μαθήματά μου (δεν αναφέρομαι στο χρόνο εκτός μαθημάτων) για να περιμένω, μαζί με τα παιδιά (που είναι αυστηροί κριτές και καταλαβαίνουν, ας μην το ξεχνάμε αυτό), να δουλέψει το ένα ή το άλλο πρόγραμμα. Τα μηχανήματα είναι στην πλειοψηφία τους παλιά, αργά και με λειτουργικά προβλήματα.

Και πώς να μην είναι όμως όταν συγκεντρώνονται, κυριολεκτικά, από εδώ και από εκεί, από τα άχρηστα των σπιτιών και των γραφείων, και είναι θαυμαστή η ανομοιογένειά τους;

Τα παιδιά βλέπουν και συγκρίνουν αυτά που έχουν στο σχολείο με αυτά που (συνήθως) έχουν στο σπίτι και μπορώ να βεβαιώσω όποιον ενδιαφέρεται ότι η σύγκριση δεν ευνοεί το σχολείο.  Πέραν των άλλων συνεπειών, το παιδί φτάνει να κάνει σκέψεις και για το τι του προσφέρει αυτό το μάθημα… έτσι, ενώ στο σχολείο πρέπει να καλλιεργείται η ελπίδα, πολλές φορές, η απογοήτευση και η παραίτηση της κάνουν παρέα!

Δε θέλω να μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια, καταγράφω όμως την είδηση για να τη θυμάμαι σε μερικά χρόνια. Αν έχει υλοποιηθεί, ευχαρίστως να επανορθώσω και να ατενίσω κι εγώ το μέλλον αισιόδοξα από την ταχεία του 1 Gbps.

Εσύ τι νομίζεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.