Οδηγίες για γονείς παιδιών Δημοτικού #eclass

Η πανδημία του 2020 οδήγησε τα σχολεία να υιοθετήσουν, κάπως βιαστικά είναι η αλήθεια, την τηλεκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας η-τάξη. Κατανοώντας τις δυσκολίες που μπορεί να έχουν αρκετοί γονείς, που δε γνωρίζουν αρκετά από υπολογιστές, να βοηθήσουν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου να υποβάλλουν τις εργασίες τους, ετοίμασα μία απλή μεθοδολογία μερικών βημάτων που μπορούν να ακολουθήσουν για να στείλουν τις εργασίες των παιδιών στη δασκάλα ή στο δάσκαλο, μέσω της η-τάξης.

  1. Εκτυπώνετε το φυλλάδιο και το παιδί λύνει τις ασκήσεις κανονικά στο χαρτί ή, αν δεν έχετε εκτυπωτή, γράφει τις απαντήσεις σε ένα τετράδιο αναφέροντας όμως πρώτα την άσκηση, έστω και μόνο με τον αριθμό της (π.χ. «Άσκηση 1»).
  2. Φωτογραφίζετε όλες τις σελίδες των απαντήσεων, π.χ. με το κινητό ή με μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, και μεταφέρετε τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας.
  3. Ανοίγετε ένα κενό έγγραφο κειμένου σε όποιον επεξεργαστή κειμένου έχετε.
  4. Εισάγετε την κάθε φωτογραφία σε αυτό το έγγραφο με «Εισαγωγή ➡️ Εικόνα ➡️ επιλογή της φωτογραφίας από το φάκελο»
  5. Ελέγχετε όλο το έγγραφο ώστε (α) να περιέχει τόσες σελίδες όσες είναι και οι φωτογραφίες και (β) να περιέχει την κάθε φωτογραφία μόνο μία φορά και με τη σειρά που πρέπει να έχουν.
  6. Από το «Αρχείο ➡️ Εξαγωγή ως PDF» αποθηκεύετε το αρχείο pdf στο φάκελο που έχετε τις φωτογραφίες και με όνομα που έχει το επώνυμο του παιδιού, το μάθημα και τον αριθμό του φυλλαδίου.
  7. Ανοίγετε στο eclass.sch.gr τη φόρμα για να στείλετε το pdf αρχείο.
  8. Μέσω του «Browse» επιλέγετε το pdf από το φάκελο που έχει αποθηκευτεί, γράφετε αν θέλετε κάτι και στο σχετικό χώρο σχολίων και πατάτε το κουμπί «Υποβολή».
  9. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η Υποβολή/Αποστολή και, λογικά, θα σας ενημερώσει ότι το έχει ανεβάσει στο eclass.
  10. Τόσο τις φωτογραφίες, όσο και το pdf αρχείο, μπορείτε να τα διαγράψετε από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας μετά την επιτυχή υποβολή. Αν τυχόν θέλετε και αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της εργασίας, βγάλτε μία φωτογραφία τη σελίδα που σας έδειξε στο βήμα 9 με το μήνυμα επιτυχούς υποβολής.

Ελπίζω οι οδηγίες να είναι ξεκάθαρες και να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα κατά τη διαδικασία. Αλλιώς, εδώ είμαστε (στο μέτρο του δυνατού φυσικά)! 😃

Εσύ τι νομίζεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.