Παιχνίδι «Ορθογραφία»: Προτάσεις, σχόλια, επικοινωνία

Το παιχνίδι «Ορθογραφία» το δημιούργησα τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου 2018, το ανακοίνωσα την 1η Οκτωβρίου 2018 και τις επόμενες ημέρες έκανα αρκετές διορθώσεις και προσθήκες, μέχρι να φτάσει στη σημερινή του μορφή. Από τότε προσθέτω καθημερινά λέξεις στη βάση δεδομένων του, το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα που έχει κάποια/ος δασκάλα/ος ή κάποιος γονιός (ή όποια/ος άλλη/ος θέλει) να προσθέτει όσες λίστες λέξεων θέλει ώστε να παίζουν και να εξασκούνται τα παιδιά μόνο με αυτές τις λέξεις.

Οι λίστες αυτές μπορούν να είναι είτε δημόσιες ή ιδιωτικές και να έχουν διάρκεια ζωής (εμφάνισης) από 1 ημέρα μέχρι και 6 μήνες, ενώ μπορεί κάποια/ος δασκάλα/ος, αν θέλει, να μου ζητήσει να κρατήσω κάποιες λίστες για πάντα, ώστε να τις χρησιμοποιεί στην τάξη. Η κάθε λίστα λέξεων έχει τη δική της δικτυακή διεύθυνση (URL), την οποία μπορεί ο δημιουργός της να τη στείλει με όποιο τρόπο επιθυμεί (π.χ. email, facebook, twitter) σε αυτούς που θέλει.

Ευχαριστίες

Ο πρώτος που δοκίμασε το παιχνίδι ήταν ο Πέτρος Παπαναστασίου, ενώ πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια της Αρετής Τσιφλίδου, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας των παιχνιδιών από τους χρήστες.

Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις

Στον ειδικό χώρο των σχολίων παρακάτω μπορεί να σχολιάσει σχετικά με το παιχνίδι της Ορθογραφίας όποια/ος θέλει, να κάνει μία πρόταση βελτίωσης ή να αναφέρει κάποιο πρόβλημα ή λάθος που εντόπισε και να κάνουμε και κάποιες συζητήσεις, αν χρειάζεται. Τα σχόλια δεν εμφανίζονται αμέσως, παρά μόνο αφού εγκριθούν, ώστε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά ή άσχετα κείμενα και είναι ευπρόσδεκτοι να σχολιάσουν όσοι θέλουν να προτείνουν κάτι εποικοδομητικό.

2 σχόλια στο “Παιχνίδι «Ορθογραφία»: Προτάσεις, σχόλια, επικοινωνία”

  1. Συμβουλή για βελτίωση προς δημιουργούς: επειδή υπάρχουν τονικά ή άλλα παρώνυμα αλλά και ομόηχες λέξεις με διαφορετικές ορθογραφίες, καλό θα ήταν να μπουν κάποια cues όπως γραμματική κατηγορία όπως γραμματική κατηγορία, γένος και σημασιολογικό πεδίο, γιατί αλλιώς ποιο είναι το σωστό μεταξύ έκκληση-έκλυση, σωρός-σορός, δανικός-δανεικός, σήκω-σύκο, ώμος-όμως κλπ.

    1. Στις οδηγίες αναφέρεται ότι γίνεται προσπάθεια να μην εμφανίζονται οι ομόηχες λέξεις, ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα που αναφέρετε. Φυσικά, επειδή είναι πολλές, αν τυχόν συναντήσετε κάποια τέτοια λέξη, μπορείτε να την αναφέρετε εδώ και θα διορθώσω το πρόβλημα.

      Οι ομόηχες εμφανίζονται όμως κανονικά στα άλλα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα.

Εσύ τι νομίζεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.