Βιβλίο: Βόλτα στην Καβάλα του χθες

Το βιβλίο «Βόλτα στην Καβάλα του χθες (Ψηφίδες Ιστορίας 1922-1960)» της Ευθυμίας Γ. Πέγιου αποτελεί μία πρόσφατη (2010) προσπάθεια καταγραφής της τοπικής ιστορίας της Καβάλας, μέσα από πληροφορίες και αναμνήσεις τόσο της συγγραφέως, όσο και του πατέρα της.

Μέσα στα κεφάλαιά του και στις 445 σελίδες που περιλαμβάνει βρίσκουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις διάφορες συνοικίες της πόλης, για τους πιο σημαντικούς δρόμους, για τις ιστορικές περιόδους του 20ού αιώνα (όπως αναφέρεται και στον τίτλο, καλύπτει κυρίως την περίοδο 1922-1960), για μνημεία και κτήρια που υπάρχουν ακόμη και τώρα ή χάθηκαν, καθώς και, κυρίως, για τους ανθρώπους που τη διαμόρφωσαν στην πόλη όπου ζούμε σήμερα. Αυτές οι πληροφορίες δίνουν μία διαφορετική εικόνα στον περιηγητή ή στο διαβάτη που, πολλές φορές, αγνοώντας τα ιστορικά γεγονότα απλά μπορεί να τριγυρνάει άσκοπα μέσα στην πόλη.

Το βιβλίο είναι έκδοση του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας και μπορεί, όποιος θέλει να το διαβάσει, να το βρει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Βιβλίο: Βόλτα στην Καβάλα του χθες

Σχόλιο

Κερνάτε καφέ;

Buy me a coffee

Αρέσει σε %d bloggers: