εξώφυλλο βιβλίου «Οδωνυμικά της Καβάλας»

Βιβλίο: Οδωνυμικά της Καβάλας

εξώφυλλο βιβλίου «Οδωνυμικά της Καβάλας»
εξώφυλλο βιβλίου «Οδωνυμικά της Καβάλας»

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των βιβλίων με θέμα την Καβάλα και μάλιστα αυτών που απευθύνονται και στον αναγνώστη που θέλει να την περπατήσει για να τη γνωρίσει καλύτερα, με το βιβλίο «Οδωνυμικά της Καβάλας», που έγραψαν οι Αγγελική Χ. Κιουρτσή-Μιχαλοπούλου και Νίκος Α. Μιχαλόπουλος [παλιός μου καθηγητής στο 3ο λύκειο] και εκδόθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το 2009.

Ο υπότιτλος του βιβλίου είναι «Η ιστορία και ο πολιτισμός της πόλης μέσα από τα ονόματα των οδών, πλατειών, συνοικιών της» και αυτό ακριβώς είναι και το περιεχόμενό του. Μέσα σε 384 σελίδες και ένα χάρτη που επισυνάπτεται στο τέλος οι συγγραφείς έχουν δημιουργήσει ένα ευρετήριο δρόμων, πλατειών και συνοικιών της πόλης, στο οποίο για κάθε λήμμα αναφέρουν ιστορικά και άλλα στοιχεία για το όνομά του.

Καθώς γνωρίζω τους συγγραφείς, όπως ανέφερα και στην αρχή, ίσως να μην είμαι αντικειμενικός, θεωρώ όμως πραγματικά ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό τόσο για τον κάτοικο, όσο και για τον επισκέπτη της Καβάλας.

Το βιβλίο είναι έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και, αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία, αλλά όποιος θέλει να το διαβάσει μπορεί να το δανειστεί από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Σχόλιο