Το ξεκίνημα της Βόλτας, στο facebook

Η δικτυακή παρουσία της «Βόλτας στην Καβάλα» ξεκίνησε ως σελίδα στο facebook, αρκετό καιρό πριν δημιουργηθεί το ιστολόγιο, επειδή το συγκεκριμένο μέσο επιτρέπει ευκολότερα τη διάχυση της πληροφορίας ανάμεσα σε άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους.

Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε αργότερα για να στεγάσει όλο το σχετικό υλικό (διαδρομές, χάρτες, φωτογραφίες, ιστορικό) και να μη χαθεί στις αμέτρητες δημοσιεύσεις του facebook, καθώς αυτό δεν επιτρέπει, εύκολα, να εντοπίσει κάποιος μία παλιότερη δημοσίευση.

Για την ιστορία λοιπόν, παραθέτω εδώ την πρώτη ανάρτηση και την πρώτη προτεινόμενη διαδρομή, που δημοσιοποιήθηκαν την ίδια μέρα (19 Ιανουαρίου 2017).

Δυστυχώς όμως, παρά την ευκολία αλληλοενημέρωσης, το facebook αποφασίζει από μόνο του ποιες δημοσιεύσεις/αναρτήσεις θα εμφανίσει στον κάθε χρήστη κι έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που φίλες και φίλοι, που έχουν επιλέξει να ενημερώνονται από το facebook και όχι από το blog, να μου αναφέρουν πως δεν ενημερώθηκαν για κάποια από τις βόλτες μας ή ότι είδαν τη σχετική «ειδοποίηση» μετά τη βόλτα!!!

Λύσεις υπάρχουν, όπως π.χ. η επιλογή να ενημερώνεται κάποιος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (είτε από την επιλογή «Εγγραφή στο ιστολόγιο μέσω email» – στο μενού δεξιά ή μέσω RSS) ή προσθέτοντας το ημερολόγιο των εκδηλώσεων στα ημερολόγια που παρακολουθεί από το κινητό του τηλέφωνο· δυστυχώς όμως οι περισσότεροι εμπιστεύονται ακόμη τυφλά το facebook.

Σχόλιο