Αθλητισμός και πολιτισμός στην Καβάλα

Από την προσεχή Κυριακή (31 Μαρτίου) και μέχρι τη μεθεπόμενη (14 Απριλίου), θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε και να παρακολουθήσουμε μία αθλητική και μία θεατρική εκδήλωση, που εξελίσσονται και οι δύο σε ετήσιες παραδόσεις της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή (μεθαύριο) θα διεξαχθεί ο 5ος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Καβαλιώτη αθλητή Τάσου Μελετιάδη, από την κεντρική πλατεία της Καβάλας μέχρι το Χαλκερό (όπου γεννήθηκε το 1965 ο Τάσος Μελετιάδης). Η απόσταση είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και μπορεί να συμμετέχει όποιος/α θέλει (και αντέχει), αρκεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι και 1,5 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στις 11:00, όπως αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι στη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

συνέντευξη τύπου για τον 5ο αγώνα δρόμου στη μνήμη του Τάσου Μελετιάδη

Ο αγώνας είναι συνδιοργάνωση του Όμιλου Κλασικού Αθλητισμού «Φίλιππος Καβάλας», του τμήματος στίβου του Α.Ο. Καβάλας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και λίγο πιο μπροστά θα διεξαχθεί και ο αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων (τάξεις Δ-Ε-Στ), ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Εκτός από τον αθλητισμό όμως υπάρχει και ο πολιτισμός και μάλιστα σε πιο χορταστική δόση, καθώς από τη Δευτέρα 1 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις θεατρικές παραστάσεις που έχουν ετοιμάσει για φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την 4η γιορτή μαθητικού θεάτρου.

συνέντευξη τύπου για την 4η γιορτή μαθητικού θεάτρου

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου (επίσης σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο), συμμετέχουν συνολικά 17 σχολεία και περίπου 350 άτομα! Όλες οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο δικτυακό τόπο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, που συνδιοργανώνει το φεστιβάλ μαζί με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και το Δήμο Καβάλας.

Αν θέλετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη τύπου στο βίντεο που ακολουθεί.

Α ναι, έχουμε και ερώτηση στο τέλος της συνέντευξης που είχε ενδιαφέρουσες απαντήσεις! 😉

Προσωπικά, με ενδιαφέρει πολύ η εξέλιξη…

Σχόλιο