Βόλτα σε Άγιο Κωνσταντίνο – Σφαγεία

Μία προτεινόμενη διαδρομή που δεν πραγματοποιήσαμε τους προηγούμενους μήνες, αλλά παίρνει κι αυτή τη σειρά της για τους επόμενους, είναι αυτή που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία, φτάνει μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και, μέσω των Σφαγείων, καταλήγει και πάλι στην πλατεία.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της Καβάλας, περπατούμε προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ανεβαίνουμε προς το παλιό κτήριο του Πρωτοδικείου Καβάλας. Συνεχίζουμε στην ανηφόρα της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας και, φτάνοντας στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στρίβουμε αριστερά στην οδό 13ης Σεπτεμβρίου, απ’ όπου περνούμε μπροστά από την παιδική βιβλιοθήκη Τιμίου Σταυρού και συνεχίζουμε μέχρι και το εντευκτήριο του Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου «Ο δρόμος του νερού». Από εκεί κατηφορίζουμε μέχρι την οδό Ικαρίας και στρίβουμε δεξιά, ακολουθώντας την, μέχρι την οδό (και την εκκλησία) Αγίου Αθανασίου.

Μέσω της (ήσυχης) οδού Πάτμου φτάνουμε στην οδό Σαππαίων και ανηφορίζουμε στρίβοντας δεξιά μέχρι να συναντήσουμε την οδό Αριστοκλέους, από την οποία κατηφορίζουμε μέχρι την οδό Νυρεμβέργης (η παλιά Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού), στα Σφαγεία.

Ακολουθώντας την οδό Νυρεμβέργης στο ρεύμα προς Καβάλα, με τη θάλασσα στα αριστερά μας, περνούμε από το δασάκι των Πεντακοσίων και το παλιό κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου πριν φτάσουμε στο ναυπηγείο (Καλαφατιά), απ’ όπου μέσω της οδού Κίμωνος, αφού περάσουμε τις Καμάρες, βγαίνουμε στην οδό Ομονοίας και επιστρέφουμε στην κεντρική πλατεία.

Στο χάρτη με τις προτεινόμενες διαδρομές είναι η διαδρομή με το μωβ χρώμα και είναι λίγο μεγαλύτερη από 5 χιλιόμετρα, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους.

Σχόλιο