Βόλτα στην Καβάλα – το ξεκίνημα

Αρχική ιδέα

Η «βόλτα στην Καβάλα» γεννήθηκε για ένα πολύ απλό λόγο. Βόλτες, λίγο πολύ, κάνουμε όλοι μας, είτε μόνοι μας ή με παρέα και ίσως αυτές να είναι και καλύτερες.

Τι γίνεται όμως αν έχουμε βαρεθεί να περπατάμε μόνοι μας ή η παρέα μας δεν έχει όρεξη για βόλτες; Γιατί να μη βρούμε και άλλους ανθρώπους που, απλά, θέλουν να περπατήσουν και να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα, συζητώντας και βλέποντας τη θέα που μας προσφέρει αυτή η πόλη;

Η Καβάλα είναι μία όμορφη πόλη και αρκετά εκτεταμένη κατά μήκος της ακτογραμμής, από την Καλαμίτσα μέχρι το Περιγιάλι, αλλά και στα ενδότερα, από την ακρογιαλιά μέχρι το Νοσοκομείο, τον Άγιο Παντελεήμονα, τη Χωράφα ή τον Άγιο Κωνσταντίνο, οπότε προσφέρεται για ανέμελο περπάτημα με διαφορετικές διαδρομές κάθε φορά και, σχεδόν πάντα, θέα στη θάλασσα.

Καβάλα – χάρτης

Η αρχή

Το ξεκίνημα λοιπόν έγινε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 με μία σελίδα στο facebook, που δίνει τη δυνατότητα να την παρακολουθεί όποιος θέλει, με ένα like 👍 που θα πατήσει στην αρχή, και να συμμετέχει όποτε θέλει και μπορεί στις εκδηλώσεις της.

Με μία αρχική ανακοίνωση στον «τοίχο» μου και κάποιες συζητήσεις (εκτός facebook) με φίλους, αρχίσαμε να μαζευόμαστε όλο και περισσότεροι. Οι πρώτες αναρτήσεις στη σελίδα ήταν απλά οι χάρτες 2-3 ενδεικτικών διαδρομών, ώστε να έχουμε να ξεκινήσουμε από κάπου.

Σιγά σιγά, μαθαίνοντας ο καθένας, μέσω φίλων, για την ύπαρξη της σελίδας και το σκοπό της, ξεπεράσαμε τα 20 πρώτα likes και η πρώτη μας ομαδική βόλτα θα γίνει τελικά το Φεβρουάριο (αλλά για αυτήν θα γράψω στο επόμενο άρθρο 😉 ).

Η εξέλιξη

Σταδιακά, σε διάστημα 5 μηνών, οργανώθηκαν 6 ομαδικές βόλτες με διαφορετικούς συμμετέχοντες κάθε φορά.

Εδώ θα πρέπει να αποκαλύψω πως το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνουμε 6-7 διαδρομές στην αρχή με τέτοιο τρόπο ώστε, όταν θα τις δούμε όλες μαζί επάνω στο χάρτη, να σχεδιαστούν τα πέταλα ενός λουλουδιού (που, προφανώς, αντιπροσωπεύει την αγαπημένη μας Καβάλα) κάτι που επιτύχαμε, έστω και αν οι δύο τελευταίες χρονικά βόλτες συμπτύχθηκαν σε μία, επειδή φτάσαμε στο καλοκαίρι και η θερμοκρασία δε βοηθούσε.

Στο χάρτη, επί του παρόντος, έχουν καταγραφεί οι δύο τρεις πρώτες προτεινόμενες διαδρομές και έχει αρχίσει να σχεδιάζεται το λουλούδι. Προσεχώς θα προστεθούν και οι υπόλοιπες.

Αυτός ο δικτυακός τόπος είναι απλά η συνέχεια της σελίδας στο facebook (που παραμένει το κύριο σημείο επικοινωνίας μεταξύ μας). Στην πορεία θα εμπλουτιστεί με περισσότερο υλικό και δυνατότητες (όπως ο λογαριασμός στο twitter, για ενημέρωση όσων θέλουν να ενημερώνονται και δεν έχουν λογαριασμό στο facebook) και με νέες ενότητες.

Συνεχίζουμε περπατώντας…

Σχόλιο