Βόλτα σε Άγιο Γεώργιο, Προφήτη Ηλία, Ποταμούδια

Η επόμενη βόλτα που θα κάνουμε ως ομάδα πεζοπορίας πόλης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου (εκτός αν μας τα χαλάσει ο καιρός), θα είναι αρκετά σύντομη και θα περιπλανηθούμε στο «κέντρο-απόκεντρο» της Καβάλας, γνωρίζοντας καλύτερα τους δρόμους και τα δρομάκια πάνω και γύρω από την οδό Ομονοίας.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το δημοτικό κήπο και πάλι, φτάνουμε στη δημοτική αγορά μέσω των οδών Κωστή Παλαμά (πεζόδρομος) και Ίωνος Δραγούμη. Περνάμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και από την οδό Περδίκα φτάνουμε στο 4ο δημοτικό σχολείο [φωτογραφία 1].

Συνεχίζουμε στην οδό Σόλωνος και ακολούθως στην οδό Δράκοντος [φωτογραφία 2].

Με μία ελαφρά ανηφορική διαδρομή στις οδούς Ηφαιστίωνος και Λεωχάρους φτάνουμε μέχρι την εκκλησία του Προφήτη Ηλία και αρχίζουμε να κατηφορίζουμε από τα σκαλάκια πριν την εκκλησία στην οδό Πλούτωνος και Χάριτος, φτάνοντας στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων.

Συνεχίζουμε στην οδό Αγίου Παύλου (παράλληλα με την οδό Ομονοίας), μέχρι την οδό Βρούτου, απ’ όπου επιστρέφουμε στην οδό Ομονοίας στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Παύλου. Από εκεί ακολουθούμε την οδό Κασσάνδρου, περνώντας μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και φτάνουμε στην οδό Κύπρου, πριν επιστρέψουμε στο δημοτικό κήπο.

Στο χάρτη με τις προτεινόμενες διαδρομές είναι η διαδρομή με το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα και είναι λίγο μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα (περίπου 2100 μέτρα για να είμαστε πιο ακριβείς)· με κάπως γρήγορο βήμα μου πήρε γύρω στα 35 λεπτά, με πιο χαλαρό περπάτημα διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά με μία ώρα.

Σχόλιο