Βόλτα στα δυτικά τείχη του κάστρου

Μία πολύ μικρή βόλτα, γύρω στα 2.5-3 χιλιόμετρα, που καλύπτεται σε περίπου 40 λεπτά, είναι η διαδρομή από το δημοτικό κήπο στα δυτικά τείχη του κάστρου, στο κομμάτι δηλαδή που βλέπει (προς) το κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται και στον επισυναπτόμενο χάρτη, ξεκινώντας από το δημοτικό κήπο, διασχίζουμε την οδό Κωστή Παλαμά (πεζόδρομος, παράλληλη της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου) και, μέσω της κεντρικής πλατείας και της οδού Ύδρας, φτάνουμε και ανηφορίζουμε την οδό Θεοδώρου Πουλίδου μέχρι το 5ο γυμνάσιο, όπου στρίβουμε αριστερά και ανεβαίνουμε την οδό Καψάλη. Περίπου στο νούμερο 25 στρίβουμε δεξιά και συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε μέχρι τα τείχη.

Εκεί ακολουθούμε το δρόμο παράλληλα στα τείχη και ανταμειβόμαστε αρχικά με μία υπέροχη θέα προς την πόλη και το λιμάνι. Αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με το τείχος στα δεξιά μας, η θέα επεκτείνεται και στις ανατολικές συνοικίες της πόλης, τα ναυπηγεία και το παλιό κτήριο του νοσοκομείου.

Επιστρέφοντας, κατεβαίνουμε από την οδό Δερβενακίων και, στη συνέχεια, από την οδό Γραβιάς και περνάμε και πάλι από την οδό Κουντουριώτου, απ’ όπου μέσω των οδών Δαρδανελίων και Ψαρών φτάνουμε στην κεντρική πλατεία και από τον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και πάλι στο δημοτικό κήπο.

 

Σχόλιο