Βόλτα με σκαλάκια -- χάρτης

Βόλτα με σκαλάκια γύρω από το κάστρο

Αυτήν την Κυριακή το απόγευμα, εκτός απροόπτου, θα κάνουμε ακόμη μία βόλτα γύρω από το κάστρο (σχετική εκδήλωση στο facebook), περπατώντας μέσα από στενά δρομάκια και ανακαλύπτοντας εικόνες της πόλης που, πιστέψτε με, πολλοί κάτοικοί της δε γνωρίζουν.

Ως συνήθως, θα ξεκινήσουμε από το δημοτικό κήπο και, μέσω της οδού Βενιζέλου, θα φτάσουμε μέχρι το 5ο γυμνάσιο στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου και, λίγο μετά, στρίβοντας προς τα αριστερά, θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε τα 129 σκαλάκια για την οδό Ερμιόνης. Ακολουθούν στη συνέχεια η δεύτερη πάροδος Ερμιόνης, άλλα 45 σκαλάκια και η οδός Ναυαρίνου, απ’ όπου βγαίνουμε στην οδό Ανθεμίου, λίγο πιο πάνω από την Παλιά Μουσική.

Σκαλάκια / Καβάλα
Σκαλάκια / Καβάλα

Ακολουθούμε την οδό Ανθεμίου μέχρι την πύλη του τείχους (πορτάρα), απ’ όπου θα κατεβούμε στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, θα στρίψουμε αριστερά για να ακολουθήσουμε την πάροδό της, πριν επιστρέψουμε στην Λάμπρου Κατσώνη και στις Καμάρες, απ’ όπου μέσω της οδού Ομονοίας θα φτάσουμε στην κεντρική πλατεία και, στη συνέχεια, στο δημοτικό κήπο.

Συνολικά θα περπατήσουμε γύρω στα 2.5 χιλιόμετρα, σε περίπου 1 ώρα, με μόνη δυσκολία τα σκαλάκια 😄 Η ανταμοιβή μας θα είναι όσα θα δούμε, από διαφορετική οπτική γωνία!

Λοιπόν, τι θα κάνετε το απόγευμα της Κυριακής;

Αντέχετε τις ανηφόρες;

Σχόλιο