Βόλτα σε δρόμους παράλληλους

Την ερχόμενη Κυριακή θα κάνουμε μία βόλτα μέχρι τα σχολεία της συνοικίας του Τιμίου Σταυρού, ακολουθώντας όμως μία όχι και τόσο συνηθισμένη διαδρομή. Πιο συγκεκριμένα, θα αποφύγουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως είναι οι οδοί Βενιζέλου, Ομονοίας, Ελληνικής και Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η διαδρομή από το δημοτικό κήπο μέχρι τον Τίμιο Σταυρό (Νοέμβριος 2018)
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι η ακόλουθη: Ως συνήθως, ξεκινάμε από το δημοτικό κήπο και φτάνουμε στην προτομή του Κωνσταντίνου Κανάρη, στο λιμάνι, απ’ όπου ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας φτάνουμε και ανεβαίνουμε την οδό Κουντουριώτου μέχρι τις Καμάρες. Συνεχίζουμε στην οδό Νυρεμβέργης μέχρι τα «καλαφατιά» (καρνάγιο) και στρίβουμε προς τα αριστερά και ανεβαίνουμε τα σκαλάκια που μας οδηγούν στην οδό Μιαούλη. Η οδός Μιαούλη είναι αυτή που «ενώνει», κατά κάποιο τρόπο, τη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας με αυτήν του Τιμίου Σταυρού (Σούγιολου). Ανεβαίνοντας, θα περάσουμε και από τη γωνία όπου υπήρχε ο «φούρνος του Μενελάου» (φωτογραφία) και θα φτάσουμε μέχρι την οδό Καραϊσκάκη, την οποία θα ακολουθήσουμε, περνώντας από το 5ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο (Ζουμπουλάκειο), για να βγούμε στην οδό Κωνσταντινίδου Ποιητού και από εκεί στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.
Περνάμε απέναντι και περπατάμε για λίγο την οδό Θεοδώρου Καβαλιώτου, πριν στρίψουμε αριστερά στην οδό Κάδμου και από την οδό Ευζώνων στην οδό Αμύντα, απ’ όπου θα κατηφορίσουμε για την κεντρική πλατεία, για να επιστρέψουμε στο δημοτικό κήπο από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και την πλατεία Καπνεργάτη. Συνολικά είναι μία διαδρομή περίπου 3 χιλιομέτρων και, με χαλαρό περπάτημα, χρειάζεται περίπου μία ώρα για να ολοκληρωθεί. Αν βοηθήσει και ο καιρός φυσικά· ο Νοέμβριος φημίζεται για τις βροχές του! 😉

Σχόλιο