διαδρομή βόλτας «Από το Φάληρο στα Χίλια»

Από το Φάληρο στα Χίλια

Αν και είναι η 16η βόλτα μας, η τύχη την φέρνει να έχει σχέση με τον αριθμό 17 (17 Μαρτίου, ώρα 17:00)! Επίσης, είναι η δεύτερη βόλτα μας που δε θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό κήπο, αλλά για πρώτη φορά τον κόμβο του Φαλήρου.

Ας αφήσουμε όμως τους αριθμούς και ας δούμε τους δρόμους, που για τις βόλτες δίνουν περισσότερες πληροφορίες. 😉

Η βόλτα μας, λοιπόν, ξεκινάει από τα φανάρια στον κόμβο του Φαλήρου και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε την οδό 7ης Μεραρχίας, από τον Πυθαγόρα μέχρι και το Σίγμα. Εκεί, στον πλάτανο, στρίβουμε για λίγο αριστερά στην οδό Θράκης (που θα ξανασυναντήσουμε αργότερα) και συνεχίζουμε δεξιά στην οδό Αγησιλάου, κατηφορίζουμε αριστερά, οδός Μαντώς (ή Μαντούς, αν προτιμάτε) Μαυρογένους, ανεβαίνουμε τα σκαλάκια δεξιά και κατεβαίνουμε τα σκαλάκια στα αριστερά πριν ακολουθήσουμε τη μικρή ανηφόρα στα δεξιά και φτάσουμε στην οδό Εγνατίας και αρχίσουμε να κατηφορίζουμε.

Στρίβουμε δεξιά και είμαστε και πάλι στην οδό Θράκης απ’ όπου, περπατώντας τις οδούς Μαραθώνος και Μενάνδρου, φτάνουμε στο πρώην Φλορέξ και τώρα σχολικό συγκρότημα (22ο δημοτικό, 7ο γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ).

Η οδός Δημοσθένους και στη συνέχεια οι οδοί Γρανικού, Σκουφά, Παράσχου και Σέκερη μας οδηγούν στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ και στο Βερούλειο στάδιο (όπου γίνονται έργα ανάπλασης αυτόν τον καιρό). Με τη θάλασσα στα δεξιά μας, από το Περιστέρι και τη Ραψάνη, φτάνουμε και πάλι στο Φάληρο.

διαδρομή βόλτας «Από το Φάληρο στα Χίλια»
Από το Φάληρο στα Χίλια

Με χαλαρό βάδισμα η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι περίπου 3.2 χιλιόμετρα.

Σχόλιο