Βόλτα #18: Προσφυγογειτονιές

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου, συνεχίζουμε τις βόλτες μας στην πόλη για αυτή τη χρονιά και αυτή τη φορά θα επαναλάβουμε, με κάποιες αλλαγές, τη 16η βόλτα μας, περπατώντας στους δρόμους όπου ήταν οι δυτικές προσφυγογειτονιές της πόλης (οι ανατολικές θα είναι η διαδρομή μας για την επόμενη βόλτα).

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες βόλτες μας, αυτή τη φορά, θα ξεκινήσουμε από τα φανάρια του Φαλήρου, στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής και, ανεβαίνοντας πρώτα την οδό 7ης Μεραρχίας (εδώ θέλει παραπάνω προσοχή καθώς τα πεζοδρόμια είναι συνήθως γεμάτα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και οι πεζοί πρέπει να κατεβαίνουν στο δρόμο), θα φτάσουμε μέχρι το Σίγμα, απ’ όπου θα συνεχίσουμε στην οδό Αγησιλάου. Θα στρίψουμε στην οδό Βησσαρίωνος και, κατεβαίνοντάς την, θα συνεχίσουμε στην οδό Μακεδονομάχων.

Ακολούθως, μέσω των οδών Θράκης και Μαραθώνος θα φτάσουμε στο σχολικό συγκρότημα που αποτελούν το 22ο δημοτικό σχολείο, το 7ο γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ και θα συνεχίσουμε στην οδό Δημοσθένους μέχρι να φτάσουμε στην οδό Περγάμου. Θα περιηγηθούμε για λίγο στις οδούς Σκουφά, Παράσχου, Ιεροσολύμων, Τάκη Χατζηγρηγορίου και θα ξαναγυρίσουμε στην οδό Περγάμου (16ο δημοτικό σχολείο, κτήριο ΟΤΕ) για να φτάσουμε στην οδό Ζαλόγγου και να επιστρέψουμε στο Φάληρο.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στη φωτογραφία που ακολουθεί και η διαδρομή των περίπου 3.5 χιλιομέτρων, με χαλαρό περπάτημα, διαρκεί περίπου 1 ώρα.

18η Βόλτα στην Καβάλα

Φυσικά υπάρχει και η σχετική εκδήλωση στο facebook, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα, αν θέλουν, να κοινοποιούν τις φωτογραφίες που θέλουν από τις βόλτες μας στη σχετική ομάδα.

Τέλος, ως πρόγευση, έχω ετοιμάσει και αυτό το βίντεο:

Στις βόλτες μας είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, μεγάλοι και μικροί, αρκεί να έχουν όρεξη για περπάτημα και κουβέντα.

Σχόλιο