Ενημέρωση σχετικά με τις απαντήσεις των γρίφων

Πρόβλημα υποβολής σχολίου

[ειδικά για κινητά τηλέφωνα προχωρήστε στην επόμενη ενότητα ή πατήστε εδώ]

Η απουσία σχολίων ως απαντήσεις στους άλυτους γρίφους όλο τον Ιούνιο με έκανε να αναρωτιέμαι, καθώς δεν είχα και καμία ενημέρωση για το αν κάτι δε δούλευε σωστά (ούτε από «διαμαρτυρία» επισκέπτη/επίδοξου σχολιαστή, ούτε και από τη διαχείριση του ιστολογίου — το αυτόματο σύστημα εννοώ), αν οι γρίφοι ήταν τελικά πολύ δύσκολοι ή αν οι Καβαλιώτες δεν πολυσκοτίζονται για ό,τι τους δυσκολεύει. 😃

Τελικά δεν πρέπει να ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Σε σχετικό έλεγχο που έκανα σήμερα, ανακάλυψα και διόρθωσα ένα πρόβλημα συνεργασίας δύο προσθέτων του ιστολογίου, που είχε ως αποτέλεσμα τα όποια σχόλια να μη γίνονται δεκτά και να εμφανίζεται απλά στην οθόνη του επισκέπτη το μήνυμα «Σφάλμα.» και τίποτε άλλο!

Αυτό το πρόβλημα πλέον διορθώθηκε και μέσω αυτού του άρθρου θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλες και όλους που προσπάθησαν να απαντήσουν σε κάποιο γρίφο (ή να γράψουν άλλο σχόλιο) και δε μπόρεσαν λόγω του «άγνωστου σφάλματος»!

Χρονικό όριο έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, οπότε οι 6 (μέχρι τώρα) γρίφοι είναι και πάλι διαθέσιμοι για απαντήσεις. Μην ξεχνάτε, όπως αναφέρεται και στις οδηγίες, ότι οι λανθασμένες απαντήσεις εμφανίζονται άμεσα (αμέσως μετά από ένα απλό έλεγχο του περιεχομένου τους), ενώ οι σωστές απαντήσεις θα εμφανιστούν όλες μαζί, σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ένας γρίφος να απαντηθεί από περισσότερα από ένα άτομα.

 

Πρόβλημα υποβολής σχολίου με κινητό τηλέφωνο


[Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2018]

Μετά την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος ενημερώθηκα και για ένα άλλο θέμα που εμφανίζεται όταν κάποιος θελήσει να γράψει ένα σχόλιο χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο.

Πιο συγκεκριμένα, υπερκαλύπτεται από την ενημερωτική ειδοποίηση σχετικά με το νόμο GDPR το κουμπί υποβολής του σχολίου, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να υποβληθεί με φυσιολογικό τρόπο το σχόλιο.

Μέχρι λοιπόν να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα, μπορώ να προτείνω 2 «προσωρινές» λύσεις (που μπορείτε να τις δοκιμάσετε και σε όποιον άλλο δικτυακό τόπο συναντήσετε το ίδιο πρόβλημα):

  • Λόγω της στενής οθόνης του κινητού τηλεφώνου, το κουμπί υποβολής νέου σχολίου μπορεί να εμφανιστεί αν περιστρέψετε το τηλέφωνό σας κατά 90° (αντί να το κρατάτε κάθετο, το γυρίζετε σε οριζόντια θέση). Εφόσον έχετε ενεργή την περιστροφή οθόνης (αλλάζει από τις ρυθμίσεις στην επάνω γραμμή-εργαλειοθήκη της οθόνης σας), το κουμπί θα εμφανιστεί στα δεξιά.
  • Έχοντας γράψει το σχόλιό σας και έχοντας συμπληρώσει τα (απαραίτητα) πεδία για όνομα και διεύθυνση email, ενώ βρίσκεστε σε ένα από αυτά τα 2 πεδία, πατάτε το πλήκτρο <Enter>.

Σχόλιο