φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Κουίζ 10: Δρόμοι της πόλης

Συνεχίζουμε και αυτό το καλοκαίρι τη σειρά με τους γρίφους και τα κουίζ, παρόλο που δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές βόλτες μαζί φέτος.

Το δέκατο κουίζ, λοιπόν, με θέμα τα ενδιαφέροντα σημεία της Καβάλας είναι μάλλον δύσκολο, εκτός αν είστε κάτοικοι αυτής της γειτονιάς ή κάνετε συχνά βόλτες στην περιοχή και περνάτε από αυτό το δρόμο! Μια πρόσθετη δυσκολία επίσης είναι και η επίδραση του ήλιου στη φωτογραφία, αν και αυτό ίσως να είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το δρόμο 😉

Κουίζ 10: Δρόμος της Καβάλας

Ένα δεύτερο βοηθητικό στοιχείο κρύβεται επίσης στη φωτογραφία και, ως τρίτη βοήθεια μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα «βασιλικό» δρόμο!

Αν γνωρίζετε ή εντοπίσετε το όνομα του δρόμου της φωτογραφίας, παρακαλείστε να γράψετε τις απαντήσεις σας εδώ ως σχόλια και όχι στο facebook, στο twitter, ή όπου αλλού κοινοποιηθεί αυτό το κουίζ.

Υπενθυμίζω πως, όπως έγραψα και σε προηγούμενο κουίζ, «τα σχόλια-απαντήσεις θα εμφανίζονται άμεσα, αφού εγκριθούν, είτε είναι σωστή η απάντηση ή όχι, ώστε να διευκολύνεται η δυνατότητα συζήτησης μεταξύ των επισκεπτών-σχολιαστών. Θα ήταν πολύ καλό, με αφορμή κάποια φωτογραφία ή άλλο άρθρο, να γίνεται και κάποια συζήτηση σχετικά με το θέμα της/του, εφόσον υπάρχει λόγος φυσικά και πρόσθετες πληροφορίες που θα ήθελε κάποια/ος να μοιραστεί μαζί μας.»

Αν έχουμε σωστές απαντήσεις, θα τις επιβεβαιώσω μέχρι την Τρίτη, αλλιώς όταν δοθεί κάποια σωστή απάντηση.

3 thoughts on “Κουίζ 10: Δρόμοι της πόλης

  1. Σωστές και οι δύο απαντήσεις, μπράβο κορίτσια!
    Είναι, όντως, η οδός Αγησιλάου, ακριβώς μετά το Σίγμα.

    Η δεύτερη βοήθεια που ανέφερα ότι κρύβεται μέσα στη φωτογραφία είναι η πινακίδα για την οδό Κνωσσού, που αχνοφαίνεται στα αριστερά, στον τοίχο του σπιτιού. 😉

Σχόλιο