φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Γρίφος 28: Ακροστιχίδα

Ο σημερινός γρίφος είναι μία (σχετικά) απλή ακροστιχίδα, όπου φυσικά όλες οι λέξεις είναι σχετικές με την Καβάλα και τα αρχικά γράμματα των λέξεων σχηματίζουν το επώνυμο γνωστού Καβαλιώτη.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

Εικοστός όγδοος γρίφος

 1. _ _ _ _ _ _ _ _ _
 2. _ _ _ _ _ _ _ _
 3. _ _ _ _
 4. _ _ _ _ _ _
 5. _ _ _ _ _ _ _ _
 6. _ _ _ _ _ _ _ _
 7. _ _ _ _ _ _ _
 8. _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ορισμοί

 1. Άλσος με εκκλησία
 2. Από τις Καμάρες στα Ποταμούδια
 3. Θωρηκτό που συμμετείχε στην απελευθέρωση της πόλης
 4. Εκεί ήταν παλιά τα ψαράδικα
 5. Παλιός δήμαρχος
 6. Συνοικία της Καβάλας
 7. Ομάδα της Καβάλας
 8. Αλλιώς ο Τίμιος Σταυρός

Όπως έγραψα και στην αρχή, τα πρώτα γράμματα των 8 λέξεων της ακροστιχίδας σχηματίζουν το επώνυμο γνωστού Καβαλιώτη.

Αν ξέρετε τις απαντήσεις, έστω και κάποιες από αυτές, μη διστάζετε να τις γράψετε. Οι απαντήσεις θα εμφανίζονται (σχεδόν) άμεσα, αφού εγκριθούν δηλαδή, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να γίνει και κάποια συζήτηση/συνεργασία, αν χρειαστεί. Αν έχουμε όλες τις σωστές απαντήσεις θα τις επιβεβαιώσω μέχρι την Παρασκευή, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

2 thoughts on “Γρίφος 28: Ακροστιχίδα

  1. Με δεδομένα ότι (α) δεν είχαμε άλλο σχόλιο μέχρι τώρα και (β) απαντήθηκε ήδη σωστά και αμέσως από την Αρετή, νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην τον κρατήσω ως άλυτο μέχρι την Παρασκευή και να ετοιμάσω τον επόμενο γρίφο.

   Να προσθέσω μόνο πως το όνομα του γνωστού Καβαλιώτη που σχηματίζουν τα αρχικά είναι ΠΟΥΛΙΔΗΣ και πως, προσωπικά, προτιμώ το ΣΟΥΓΙΟΛΟΥ (από τα «σου» και «γιολ», νερό και δρόμος αντίστοιχα στα τούρκικα) ως γραφή, αλλά τις αποδέχομαι όλες (μέχρι και ΣΟΥΓΙΟΥΛΟΥ το έχω ακούσει). 🙂

Σχόλιο