φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Γρίφος 29: Γωνιές της πόλης

Ο σημερινός γρίφος είναι μία φωτογραφία που δείχνει ένα γνωστό (τότε) μαγαζί μίας συγκεκριμένης περιοχής. Αυτό που πρέπει να βρείτε/θυμηθείτε είναι τόσο ο δρόμος όπου βρίσκεται ακόμη και τώρα το κτήριο (η φωτογραφία που ακολουθεί είναι σημερινή), όσο και την επωνυμία του καταστήματος.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

Εικοστός ένατος γρίφος

Θυμηθείτε ή ρωτήστε τους πιο παλιούς (συγγενείς, φίλους, γείτονες) ποια ήταν η επωνυμία του καταστήματος της φωτογραφίας και σε ποια οδό βρίσκεται το κτήριο (για την ακρίβεια, είναι σε σταυροδρόμι, οπότε μπορείτε να γράψετε και τους δύο δρόμους, αν θέλετε).

Γρίφος 29: Σε ποια οδό βρίσκεται και ποια η επωνυμία του καταστήματος της φωτογραφίας;
Γρίφος 29

Φυσικά έχω διαγράψει τα επίμαχα σημεία, καθώς οι σωστές απαντήσεις είναι πίσω από τα πορτοκαλί κουτάκια· υπάρχει όμως κάποιο στοιχείο στη φωτογραφία που το άφησα να φαίνεται, ως βοήθεια. 🙂

Αν ξέρετε τις απαντήσεις, έστω και τη μία από αυτές, μη διστάζετε να τις γράψετε. Οι απαντήσεις σας δε θα εμφανιστούν μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν περισσότεροι συμμετέχοντες χωρίς να επηρεαστούν από άλλους. Αν έχουμε σωστές απαντήσεις θα τις εγκρίνω/δημοσιοποιήσω/επιβεβαιώσω μέχρι την Παρασκευή, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

3 thoughts on “Γρίφος 29: Γωνιές της πόλης

  1. Σωστές και οι δύο απαντήσεις!

    Το στοιχείο, που αναφέρθηκε ως βοήθεια, είναι η ταμπέλα του μαγαζιού όπου άφησα τη λέξη «αρτοποιείο» 🙂

    Και η ταμπέλα όπως είναι σήμερα:
    Αρτοποιείο «Ο Μενέλαος»

Σχόλιο