φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Γρίφος 32: Γωνιές της πόλης

Ο σημερινός γρίφος είναι βασισμένος σε μία φωτογραφία που δείχνει τη γνωστότερη ελληνική φράση με καρκινική γραφή που, όπως ξέρουμε από το σχολείο, βρίσκεται σε μία κρήνη στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: wikipedia (στο σύνδεσμο για την καρκινική γραφή που παρατίθεται στην πρώτη παράγραφο)

Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν

επιγραφή σε κρήνη στην Αγία Σοφία

Τριακοστός δεύτερος γρίφος

Η ίδια επιγραφή υπάρχει κάπου και στην Καβάλα, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, και αυτό είναι το θέμα του σημερινού μας γρίφου.

Γρίφος 32

Την έχετε ξαναδεί; Ξέρετε πού βρίσκεται;

Αν ξέρετε την απάντηση μη διστάζετε να τη γράψετε. Οι απαντήσεις σας δε θα εμφανιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν περισσότεροι συμμετέχοντες χωρίς να επηρεαστούν από άλλους. Αν έχουμε σωστές απαντήσεις θα τις εγκρίνω/δημοσιοποιήσω/επιβεβαιώσω μέχρι τη Δευτέρα, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

3 thoughts on “Γρίφος 32: Γωνιές της πόλης

    1. Πραγματικά, είναι μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου!

      Υποψιαζόμουν όμως ότι δε θα ήταν και η μόνη κι έτσι προσπαθώ να επιβεβαιώσω τόσο αυτήν του Τιμίου Σταυρού όσο και για του Αγίου Αθανασίου, για την οποία είχα σήμερα σχετική πληροφόρηση. Ελπίζω να επανέλθω με φωτογραφίες.

Σχόλιο