φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Γρίφος 33: Γωνιές της πόλης

Ο σημερινός γρίφος αποτελείται από τρία υποερωτήματα και βασίζεται στην παρατηρητικότητά σας, καθώς το θέμα του είναι τρία αγάλματα που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της πόλης.


Τριακοστός τρίτος γρίφος

Προσπαθήστε να θυμηθείτε ή επισκεφτείτε ξανά τα αγάλματα και προσέξτε τα καλύτερα και γράψτε τις απαντήσεις σας:

  1. Ποιο χέρι έχει ψηλά το άγαλμα της Νίκης, που βρίσκεται στο δημοτικό κήπο;
  2. Με ποιο χέρι κρατάει το σπαθί ο Μεχμέτ Αλή, στο άγαλμα που βρίσκεται ανάμεσα στο σπίτι που μεγάλωσε και στην εκκλησία της Παναγίας;
  3. Σε ποιο χέρι κρατάει το δρεπάνι ο Ακρίτας του Πόντου, στο άγαλμα που βρίσκεται δίπλα στα δικαστήρια;

Αν ξέρετε τις απαντήσεις μη διστάζετε να τις γράψετε ως σχόλια στο άρθρο. Οι απαντήσεις σας δε θα εμφανιστούν μέχρι και την Κυριακή 16 Αυγούστου, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν περισσότεροι συμμετέχοντες χωρίς να επηρεαστούν από άλλους. Αν έχουμε σωστές απαντήσεις θα τις εγκρίνω/δημοσιοποιήσω/επιβεβαιώσω μέχρι την Κυριακή, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

2 thoughts on “Γρίφος 33: Γωνιές της πόλης

  1. 1) Το άγαλμα της Νίκης, που βρίσκεται στο δημοτικό κήπο έχει σηκωμένο το αριστερό χέρι.
    2)Ο Μεχμέτ Αλή, στο άγαλμα που βρίσκεται ανάμεσα στο σπίτι που μεγάλωσε και στην εκκλησία της Παναγίας κρατάει το σπαθί με το δεξί χέρι.
    3)Ο Ακρίτας του Πόντου, στο άγαλμα που βρίσκεται δίπλα στα δικαστήρια κρατάει το δρεπάνι στο αριστερό του χέρι.

Σχόλιο