φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Γρίφος 34: Γωνιές της πόλης

Και αφού πιάσαμε τα αγάλματα με τον 33ο γρίφο, συνεχίζουμε με δύο προτομές στον 34ο, ο οποίος αποτελείται κι αυτός από υποερωτήματα και βασίζεται στις γνώσεις σας κυρίως, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην τις έχετε προσέξει όταν περπατάτε στην πόλη. Έχουμε και δύο βοήθειες όμως, οπότε…


Τριακοστός τέταρτος γρίφος

Μήπως γνωρίζετε…

  1. Πού βρίσκονται οι δύο προτομές που εικονίζονται στη φωτογραφία;
  2. Ποιο δρόμο πρέπει να διασχίσουμε για να πάμε από τη μία προτομή στην άλλη;
Προτομές νεαρών Καβαλιωτών για 34ο γρίφο

Βοήθειες

  1. Στις προτομές εικονίζονται δύο νεαροί Καβαλιώτες.
  2. Βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους· δείτε το δεύτερο υποερώτημα.

Αν ξέρετε τις απαντήσεις μη διστάζετε να τις γράψετε ως σχόλια στο άρθρο. Οι απαντήσεις σας δε θα εμφανιστούν μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν περισσότεροι συμμετέχοντες χωρίς να επηρεαστούν από άλλους. Αν έχουμε σωστές απαντήσεις θα τις εγκρίνω/δημοσιοποιήσω/επιβεβαιώσω μέχρι την Παρασκευή, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

1 thought on “Γρίφος 34: Γωνιές της πόλης

  1. Η πρώτη που είναι του Κρίτωνος Κονσουλίδη που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Τράπεζα και τον Ε.Ο.Τ. Η δεύτερη βρίσκεται στην Λέσχη Αξιωματικών και είναι του Θεόδωρου Κάργα. Διασχίζουμε την Βενιζέλου αν θέλουμε να πάμε από την μια προτομή στην άλλη.

Σχόλιο