φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Καιρό έχουμε να λύσουμε κάποιο γρίφο/κουίζ κι έτσι στον τριακοστό έβδομο έχουμε να τοποθετήσουμε δύο φωτογραφίες σε δύο δρόμους της πόλης. Για να γίνει μάλιστα ευκολότερος, θα πρέπει να πούμε ότι οι δύο τοποθεσίες βρίσκονται αρκετά κοντά η μία στην άλλη. 🕵️‍♀️


Τριακοστός έβδομος γρίφος

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει την ανισόπεδη διάβαση που υπάρχει σε κεντρικό, σχετικά, σημείο της πόλης (την έχουμε περπατήσει μάλιστα σε μία από τις βόλτες μας).

Ανισόπεδη διάβαση

Η δεύτερη φωτογραφία απεικονίζει ένα γκράφιτι (ή τοιχογράφημα, αν το προτιμάτε στα ελληνικά), το οποίο είναι αρκετά κοντά στη διάβαση της πρώτης φωτογραφίας και σε ένα αρκετά μεγάλο δρόμο.

Γκράφιτι

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, αν αυτό βοηθάει κάπως και εσείς πρέπει να εντοπίσετε τους δρόμους στους οποίους βρίσκονται.

Αν ξέρετε τις απαντήσεις (έστω και μόνο τη μία από τις δύο) μη διστάζετε να τις γράψετε ως σχόλιο στο άρθρο. Οι απαντήσεις σας δε θα εμφανιστούν μέχρι και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν περισσότεροι συμμετέχοντες χωρίς να επηρεαστούν από άλλους. Αν έχουμε σωστές απαντήσεις θα τις εγκρίνω/δημοσιοποιήσω/επιβεβαιώσω μέχρι την Πέμπτη, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

Γρίφος 37: Γωνιές της πόλης

Ένα σχόλιο στο Γρίφος 37: Γωνιές της πόλης

  • 21 Φεβρουαρίου 2021 στο 8:49 μμ
    Σύνδεσμος

    Το γκράφιτι βρίσκεται στην οδό ΚωνσταντίνουΤσολάκη 29. Όσο για το αν προτιμάω τον όρο “γκράφιτι” ή “τοιχογράφημα” (μιας και το θέτεις στο εισαγωγικό σου σημείωμα),θα μου επιτρέψεις φίλε Απόστολε να εκφράσω την άποψη ή την προτίμησή μου στον όρο “γκράφιτι”. Το γιατί μάλλον δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε…αν και δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιάιτερη ανάλυση!

    Απάντηση

Σχόλιο

Κερνάτε καφέ;

Buy me a coffee

Αρέσει σε %d bloggers: