φωτογραφία για τους Γρίφους για την Καβάλα

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η Βόλτα τήρησε τη συνήθειά της να επισκέπτεται τις εκκλησίες της πόλης. Για το λόγο αυτό θα έχουμε και ένα σχετικό γρίφο, όπου θα πρέπει να αναγνωρίσετε από τις φωτογραφίες ποιες εκκλησίες εικονίζονται.


Τεσσαρακοστός πρώτος γρίφος

Ακολουθούν 6 φωτογραφίες από αντίστοιχους ιερούς ναούς της Καβάλας, αριθμημένες ώστε να μπορείτε να αναφέρετε για κάθε αριθμό ποιος ιερός ναός εικονίζεται. Βοήθεια: όλες οι φωτογραφίες είναι σημερινές (και έγινε προσπάθεια να μην εικονίζονται άνθρωποι – όπου εμφανίζονται είναι από απόσταση και με μάσκα).

Αν αναγνωρίζετε μία ή περισσότερες εκκλησίες γράψτε παρακάτω στα σχόλια το σχετικό αύξοντα αριθμό της φωτογραφίας και την εκκλησία – μπορείτε να απαντήσετε περισσότερες από μία φορές φυσικά ή να κάνετε και διορθώσεις σε προηγούμενο σχόλιό σας (αν θέλετε επίσης, στείλτε το γρίφο και στους φίλους σας). Οι απαντήσεις σας δε θα εμφανιστούν μέχρι και την Τετάρτη 5 Μαΐου, ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή όχι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν περισσότεροι συμμετέχοντες χωρίς να επηρεαστούν από άλλους. Αν έχουμε σωστές απαντήσεις θα τις εγκρίνω/δημοσιοποιήσω/επιβεβαιώσω την Πέμπτη, αλλιώς θα παραμείνει ως άλυτος γρίφος μέχρι να απαντηθεί.

Κατά τα γνωστά, τις απαντήσεις σας τις γράφετε μόνο εδώ στο blog (ως σχόλια στο άρθρο) και όχι στο facebook, στο twitter ή όπου αλλού έχουν γίνει κοινοποιήσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες όπου θέλετε και να συνεργαστείτε με όποιους και όσους θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε και τις γενικές οδηγίες για τους γρίφους.

Καλή Ανάσταση!

Γρίφος 41: Εκκλησίες

Ένα σχόλιο στο Γρίφος 41: Εκκλησίες

  • 3 Μαΐου 2021 στο 11:03 πμ
    Σύνδεσμος

    Αη Γιάννης 2. Αγία Παρασκευή 3. Μεταμόρφωση του Σωτήρος 4. ‘Αγιοι Ανάργυροι 5. Αγιος Τρύφωνας 6. Αγιος Παύλος

    Απάντηση

Σχόλιο

Κερνάτε καφέ;

Buy me a coffee

Αρέσει σε %d bloggers: