Να αλλάξει η έδρα της Εθνικής ποδοσφαίρου!

Ευτυχώς που “τιμωρηθήκαμε” και έπρεπε να παίξουμε αυτούς τους δύο αγώνες (σήμερα και την Τετάρτη) εκτός Αθηνών. Φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορά επιπέδου μεταξύ των φιλάθλων της επαρχίας και των οπαδών της πρωτεύουσας (όπως έγινε και αρκετές φορές στο παρελθόν)!

Στην πρωτεύουσα των πολλών (μεγάλων) ομάδων και της ανωνυμίας των ανθρώπων είναι εύκολο κάποιος φίλαθλος να παρασυρθεί σε πράξεις που υπαγορεύονται από τη νοοτροπία του όχλου. Στην πρωτεύουσα που μονοπωλεί τους τίτλους των εθνικών διοργανώσεων και που συνήθισε στους ακριβοπληρωμένους παίκτες, είναι εύκολο ο φίλαθλος να αγχωθεί (προσπαθώντας έτσι να απομακρύνει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του) και, στη συνέχεια, να αγχώσει τους παίκτες.

Στην επαρχία τέτοιες ευκαιρίες δε δίνονται συχνά και, όταν συμβαίνει, για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα της εθνικής ομάδας όλη η ημέρα (και συνήθως και οι προηγούμενες) είναι σα γιορτή. Ο φίλαθλος ξέρει ότι στο γήπεδο θα πρέπει να φωνάξει (και έτσι να εκπροσωπήσει) για όλη τη χώρα… και το κάνει! Πηγαίνει μάλιστα στο γήπεδο οικογενειακώς και εκπαιδεύει έτσι και την επόμενη γενιά, μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα μάλιστα. Η επαρχία διψάει να δει και να βοηθήσει την εθνική ομάδα και πρέπει να της δίνεται η ευκαιρία να τη βλέπει.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες έδωσαν μεγάλα και καινούρια γήπεδα σε αρκετές πόλεις εκτός Αττικής. Αυτές οι πόλεις έχουν και τα απαιτούμενα αεροδρόμια που θα διευκολύνουν την άφιξη/αναχώρηση των αντιπάλων. Ας τα εκμεταλλευθούμε!

Και στο κάτω κάτω, αν λείπουν κάποιες υποδομές, ας φτιαχτούν! Η ανάπτυξη των (άλλων) πόλεων βοηθάει και την πρωτεύουσα μακροπρόθεσμα (και δεν εννοώ σε ποδοσφαιρικό επίπεδο μόνο).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.