Αλλαγή συμπεριφοράς μας χρειάζεται…

Κακοκαιρία χθες βράδυ. Αστραπές, βροντές, βροχή και αέρας.

Σήμερα μάθαμε ότι πλημμύρισαν πολλά χωριά, κυρίως στους νομούς Ροδόπης, Καβάλας και στην Πελοπόννησο.

Πρώτο κρούσμα:
Οι ειδήσεις στα διάφορα κανάλια ξεκίνησαν ακριβώς μ’ αυτό το θέμα. Όχι όλα όμως… το βραδυνό δελτίο της ΝΕΤ πρόταξε τις χειραψίες του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της Τουρκίας με αφορμή ένα σωλήνα στον Έβρο. Και είναι τόσο μακρυά ο Έβρος από τη Ροδόπη που ολόκληρο πρωθυπουργικό επιτελείο δε μπόρεσε να βρεθεί κοντά στους πλημμυροπαθείς, έστω για λίγο!

Ίσως υπήρχαν άλλες υποχρεώσεις, ίσως επειδή εκεί μιλούν σπαστά ελληνικά…

Δεύτερο κρούσμα:
Στο βραδυνό δελτίο του Άλφα παρακολουθήσαμε διαδοχικά ζουμ στο πλημμυρισμένο πάτωμα ενός σπιτιού σε ένα χωριό του νομού Ροδόπης, ενώ η ανταποκρίτρια μιλούσε με τον ιδιοκτήτη. Τι μου έμεινε από αυτό το ρεπορτάζ; Τα πόδια τους!
Ο ιδιοκτήτης ήταν ξυπόλητος μέσα στα λασπωμένα νερά, ενώ η ανταποκρίτρια είχε τις μπότες της καλά προστατευμένες σε μία πλαστική σκάφη!!! [δυστυχώς δε σκέφτηκα να φωτογραφίσω το στιγμιότυπο]

Ίσως οι μπότες να ήταν καινούριες, ίσως να σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να ξαναρχίσει η βροχή και η πλημμύρα, οπότε η σκάφη θα χρησίμευε και ως βάρκα!

Μερικές φορές κάποιες απλές κινήσεις πρέπει να γίνονται!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: