Ανοιχτή δημοσκόπηση: Καβάλα

Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που διαμορφώνει τη συμπεριφορά μας απέναντι σε κάποιο πρόσωπο ή γεγονός. Ισχύει όμως και το αντίστροφο; Σε κάτι ήδη γνωστό και δεδομένο, ποια είναι η πρώτη μας αντίδραση; Μπορεί να είναι κάποια παγιωμένη αντίληψη, ένας μέσος όρος εμπειριών που έχουμε συσχετίσει μ’ αυτό μέσα στο μυαλό μας ή συνηθέστερα προηγείται κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή χαρακτηριστικό του που ξεφεύγει από το μέσο όρο της γνώμης που έχουμε γι’ αυτό (το γνωστό και δεδομένο);

Ας το δοκιμάσουμε με ένα παράδειγμα, μια συγκεκριμένη ερώτηση, για την οποία όμως θα ήθελα, εκτός από την όποια συγκεκριμένη απάντησή σας, να αναφέρετε, αν θέλετε, και τη γνώμη σας για τις ερωτήσεις πιο πάνω.

Ποια είναι η πρώτη λέξη/φράση που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε να μιλάνε για την πόλη της Καβάλας;

Γράψτε την απάντησή σας στα σχόλια, επώνυμα ή ανώνυμα, ανεξάρτητα από το αν έχει αναφερθεί ήδη (δημοσκόπηση είναι στο κάτω κάτω). Αν μαζέψουμε αρκετές απαντήσεις, θα επανέλθω επιχειρώντας μία σύνοψη-σύνθεση των απόψεων.

[στη φωτογραφία, από ένα παλιό ημερολόγιο, διακρίνονται το Δημαρχείο, ο Δημοτικός Κήπος και η Μεγάλη Λέσχη, μετέπειτα Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπως ήταν το 1936]

One thought on “Ανοιχτή δημοσκόπηση: Καβάλα

  1. “Ουουουπςςςςςς!!! Που πήγε η θάλασσα??? Τι την κάνατε τη θάλασσα??? Αντίχριστοι!!!!!!!!!”
    Αυτή είναι η πρώτη φράση που μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα την παλία φώτο:))
    Και μετά: “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα”!!!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: