Με τους παλιούς συμμαθητές… [προ-αίσθημα]

Σε λίγες ημέρες σχεδιάζουμε να βρεθούμε για ένα βράδυ οι παλιοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του τμήματος που τέλειωσε το λύκειο, στην Καβάλα πριν από αρκετά χρόνια (περιέργως δεν είναι συνάντηση δεκαετίας ή δεκαετιών, αλλά κάτι ενδιάμεσο).  Δεδομένης της διάδοσης του δικτύου (ή διαδικτύου, αν προτιμάτε, αν κι εμένα δε μ’ αρέσει), αποφασίσαμε να φτιάξουμε και μία ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας για να τα λέμε, οργανώνοντας τη συνάντηση [πριν από αυτή] και για να μη χαθούμε [μετά].

Πριν από μερικά χρόνια δε θα μπορούσα να φανταστώ το πόσο δεμένοι νιώθουμε ακόμη και τώρα, μετά από τόσα χρόνια χώρια. Οι συζητήσεις μεταξύ μας δίνουν και παίρνουν και όλο και βρίσκουμε καινούρια θέματα… και δεν είμαστε ακόμη ούτε οι μισοί στη λίστα!

Είναι αναζωογονητικό να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά με τα οποία πήγαινες κάποτε μαζί στο σχολείο, παραμένουν ακόμη όπως τους έχεις κρατήσει στη μνήμη σου, έστω και αν ο χρόνος μας έχει αλλάξει (ελαφρά) εξωτερικά. Αυτό που μετράει τελικά είναι ότι συνεχίζεις να τους εμπιστεύεσαι και να τους αγαπάς, όπως και τότε!

Ελπίζω ότι στη συνάντηση θα καταφέρουμε να βρεθούμε περισσότεροι από την προηγούμενη φορά και ότι δε θα μείνουμε μόνο σ’ αυτήν. Ακόμη όμως κι αν δεν πετύχουμε αυτό το στόχο της “διεύρυνσης”, είμαι σίγουρος ότι το στοίχημα της “εκβάθυνσης” το κερδίζουμε μέρα με την ημέρα 🙂

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.