ΑποCosmoPolis 2009

Μόλις επέστρεψα από το Κοσμόπολις 2009, που φέτος, όχι μόνο διεξήχθη νωρίτερα από τα συνηθισμένα και σε άλλη περιοχή της Καβάλας, κράτησε μόλις 4 μέρες.  Αυτή τη χρονιά μάλιστα απουσίαζε και η διεθνής συμμετοχή, οπότε μπορούμε να αφαιρέσουμε το “κοσμο” και να μείνει το “πόλις 2009”.

Οικονομικές δυσκολίες; Δεν ξέρω.
Το θέμα είναι ότι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε συγκροτήματα και καλλιτέχνες από διάφορα έθνη, απ’ όλο τον κόσμο.  Δεν ήταν μόνο η μουσική, τα τραγούδια και οι χοροί· στα περίπτερα μπορούσε κανείς να δοκιμάσει την κουζίνα τους, να ακούσει τις ομιλίες τους και αυτά, εμένα τουλάχιστον, μου έλειψαν φέτος.

Η αλλαγή τοποθεσίας από την Παναγία – Κάστρο στο πάρκο του Φαλήρου, έχει και τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία.   Ήδη από πέρισυ κάποιες εκδηλώσεις είχαν γίνει στο πάρκο, στο χώρο πίσω από το ανοιχτό κολυμβητήριο, και νομίζω ότι ήταν καλή κίνηση.

Το φεστιβάλ είναι επιτυχημένο και πολύς κόσμος το επισκέπτεται κάθε χρόνο, έστω και τυχαία, έτσι στο άσχετο.  Ελπίζω τις επόμενες χρονιές να επανέλθει ο διεθνής του χαρακτήρας και να μην εξελιχθεί σε μία ακόμη εμποροπανήγυρη!