Οι “αγώνες” των αγροτών

Με τους αγρότες και τους αγώνες τους δεν έχω κανένα πρόβλημα· το αντίθετο θα έλεγα (στο βαθμό που είμαι ενημερωμένος).  Μ’ εκνευρίζουν όμως πολύ οι αγροτοπατέρες και οι ενέργειές τους.

Πρώτα απ’ όλα, είναι η εποχή που επιλέγουν για να “κόψουν την Ελλάδα στα δύο” (λες και φέτος δεν αρκούσαν οι κατολισθήσεις στα Τέμπη).  Κάθε χρόνο, οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την εποχή που οι δουλειές είναι ελάχιστες και όλοι κάθονται, το χειμώνα.  Δεν είδα όμως ποτέ να διαμαρτύρονται για κάτι το καλοκαίρι, που πνίγονται στη δουλειά.

Επίσης, πριν από λίγο, έμαθα πως λόγω κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα που θα γίνει στην πόλη, το μπλόκο που βρίσκεται στο δρόμο που ενώνει την πόλη με την έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας θα αναστείλει τη “λειτουργία” του όταν θα περνούν από εκεί οι οπαδοί των φιλοξενουμένων, τόσο κατά την προσέλευσή τους, όσο και κατά την αποχώρησή τους.

Λογικό δεν είναι; Οι κάφροι-οπαδοί δε δίνουν δεκάρα για τα όποια αιτήματα και δε χρειάζονται και πολλές αφορμές για να τα σπάσουν όλα, αν συναντήσουν εμπόδιο. Από την άλλη μεριά, οι αγροτοπατέρες φροντίζουν να δείξουν καλή διαγωγή στο μέγα πλήθος που θα βρεθεί μπροστά τους και, ίσως, βρουν και την ευκαιρία να φωνάξουν εκείνη την ώρα και κανένα αγωνιστικό σύνθημα πριν επιστρέψουν στη μισοτελειωμένη παρτίδα τάβλι.

Αμ έτσι δε γίνονται αγώνες φαρισαίοι αγροτοπατέρες… μόνο δείχνετε πόσο λίγο πιστεύετε αυτά που φωνάζετε.  Χατζατζάρηδες!

2 σχόλια στο “Οι “αγώνες” των αγροτών”

  1. Σε κάθε μπλόκο τη νύχτα βρίσκονται πέντε-δέκα άτομα. Το μέγα πλήθος μαζεύεται όταν γίνονται οι ζωντανές συνδέσεις των καναλιών. Μετά πάνε όλοι στα ζεστά σπιτάκια τους, έχοντας αφήσει στο δρόμο μόνο τα τρακτερ τους. Ωραίος αγώνας! Θα έπρεπε ένα κανάλι να πάει -εννοείται απροειδοποίητα- σε ένα μπλόκο στις δύο το βράδυ για να καταγράψει εικόνες. Σας το λέω εγγυημένα ότι δεν θα έβρισκε ούτε ρουθούνι από αγρότη.

  2. Δεν έχεις άδικο, μου θυμίζει κάπως την ατάκα της Ζαφειρίου όταν ρωτάει τον Παπαγιαννόπουλο στην ταινία "Τζένη Τζένη":
    "και δε μου λες, θα κρατήσει πολύ ο αγώνας σήμερα;"

    Με το "μέγα πλήθος" εγώ εννοούσα τα καραβάνια των περαστικών οπαδών, αλλά και η ερμηνεία που δίνεις στέκει επίσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.