Έλεος με τα ζώα-προφήτες του world cup

Αυτή η κατάσταση με τα ζώα που προβλέπουν τους νικητές των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου έχει παραγίνει.

Αρχικά είχαμε ένα χταπόδι, το οποίο προέβλεψε σωστά, δεν ξέρω κι εγώ πόσους νικητές και μπράβο του. Για αρχή ήτανε γραφικό, κάτι έξω από τα συνηθισμένα και είχε πλάκα.

Καθώς όμως περνούσε ο καιρός και το χταπόδι έγινε διάσημο, φτάνοντας στους ημιτελικούς αγώνες και στο μικρό και στο μεγάλο τελικό, άρχισαν και ξεφύτρωναν και άλλοι προφήτες: κροκόδειλοι, πάντα, ελέφαντες, γατιά, σκυλιά, κουτσοί, στραβοί, σαμάνοι, τα πάντα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όλοι προβλέπουν τους νικητές των αγώνων, με αποδείξεις σε βίντεο και με διάφορους χαρούμενους που τα αναγγέλλουν ως να είναι κάτι σημαντικό.

Κατανοώ ότι η δύναμη του ποδοσφαίρου είναι τεράστια και η ανάγκη για προβολή (=διαφήμιση) ακόμη μεγαλύτερη, αλλά έλεος πια.

Εντάξει να βλέπουμε τα ζώα να τρώνε από το ένα ή το άλλο κουτάκι, αλλά αυτό που δεν αντέχεται είναι τα άλλα ζώα που αποδέχονται αυτές τις αποφάσεις τους ως κοσμοϊστορικές.

Αν όντως τα (πρώτα) ζώα έχουν μαντικές ικανότητες, ας τα βάλουμε να παίρνουν και πιο σημαντικές αποφάσεις μια που, όπως φαίνεται, τα καταφέρνουν καλύτερα από διάφορους ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας.

Αλλιώς, ας τα αφήσουμε τα καημένα να φάνε με την ησυχία τους και να μην τα φορτώνουμε με τις ευθύνες μας.

Έτσι όπως πάμε, δυστυχώς, θα βρεθούμε σε λίγο καιρό να ερμηνεύουμε το πέταγμα των πουλιών, τα εντόσθια των θυσιασθέντων ζώων και θα αναστήσουμε κι εκείνη την έρμη την Πυθία, που μαστούρωνε, έλεγε ασυναρτησίες και τις ερμήνευαν τα λαμόγια της αρχαίας εποχής όπως τους βόλευε (αφήνοντας πάντα κάτι διφορούμενο να πλανάται για να υπάρχει 100% αξιοπιστία).

Υστερόγραφο: αγαπητοί αναγνώστες, αν φτάσατε μέχρι εδώ και έχετε την πρόθεση να γράψετε κάποιο σχόλιο, κάντε το εδώ και όχι στο facebook, στο twitter, στο buzz ή κάπου αλλού, για να είστε σίγουροι ότι τα σχόλιά σας θα τα δουν όλοι όσοι διαβάσουν το άρθρο. Όπως έχω γράψει και πιο παλιά, αν και για άλλο θέμα, οι πολλοί τρόποι επικοινωνίας αναιρούν την επικοινωνία τελικά.

Μια σκέψη στο “Έλεος με τα ζώα-προφήτες του world cup”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.