Άμα κάνεις πρωταθλητισμό, θέλει προσοχή!

Tokyo’s ‘oldest woman’ is missing

Local authorities in Japan have admitted that they lost track of Tokyo’s supposed oldest woman years ago, only days after it emerged that the city’s oldest man had been long dead. [διαβάστε περισσότερα…]

Εμ, έτσι είναι αγαπητοί. Όταν κάνεις κάτι που ξεχωρίζει, τότε πρέπει να περιμένεις ότι θα σε προσέξουν πολλά μάτια και ότι μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος κάποτε.

Αφού αποκαλύφθηκε ότι ο παππούς, που όλοι πίστευαν ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία, είχε πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και «ζούσε» μόνο για να εισπράττουν τη σύνταξή του οι συγγενείς του, τώρα μαθαίνουμε ότι και μία υπέργηρη γυναίκα «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς από εκεί που έμενε!

Ίσως η γιαγιά να φοβήθηκε τη δημοσιότητα και τους παπαράτσι, τώρα που έγινε αυτή η γηραιότερη, και να ζήτησε από τους συγγενείς της να μετακομίσει κάπου πιο ήσυχα, π.χ. «εν τόπω χλοερώ». Εδώ που τα λέμε, με το δίκιο της.

Άμα είσαι ο πρώτος σε κάτι, είσαι δημόσιο πρόσωπο και όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για σένα.

Τι να σχολιάσει κανείς γι’ αυτήν την είδηση;

  • Την ευκολία με την οποία βαφτίζουμε όπως θέλουμε ό,τι θέλουμε, χωρίς να εξετάσουμε αν ισχύει; [βλέπε και σχετικό προηγούμενο άρθρο]
  • Την ευκολία με την οποία δεχόμαστε ό,τι μας παρουσιάζουν ως αληθινό;
  • Την απληστία κάποιων ανθρώπων που προτιμούν να συζούν με ένα πτώμα, για κάποια παραπάνω χρήματα;