Ο πλούσιος γάμος και η τηλεοπτική ένδεια

Σήμερα το μεσημέρι τελέστηκε ο γάμος ενός Βρετανού πρίγκηπα και της καλής του. Να ζήσουν τα παιδιά και να έχουν πολλούς και καλούς απογόνους!

Το γάμο, η αλήθεια είναι ότι δεν τον είδα, ούτε και με ενδιαφέρουν τα σχετικά με αυτόν. Επιλογή μου θα μου πείτε και συμφωνώ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως, ήταν που για μεγάλο χρονικό διάστημα, ΟΛΑ (σχεδόν) τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια είχαν ζωντανή σύνδεση με το Λονδίνο, με ανταποκριτές και σχολιασμό, λες και επρόκειτο περί εθνικού ζητήματος!

Οι μοναδικές εξαιρέσεις ήταν η ΕΤ1 (μετέδιδε ζωντανά το παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ), η ΕΤ3 (είχε ειδήσεις, αν θυμάμαι καλά) και το Alter (μεταδίδει πλέον προγράμματα σε επανάληψη, χωρίς ζωντανό πρόγραμμα). Όλα τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, 6 τον αριθμό, που εκπέμπουν στην περιοχή της Καβάλας και μπορούσα να ελέγξω, είχαν αναμετάδοση του γάμου!

Ήταν λοιπόν τόσο μεγάλο αυτό το γεγονός που έπρεπε να καλυφθεί σε τόσο μεγάλη έκταση; Ούτε οι εθνικές ομάδες δε γνώρισαν τέτοιο σουξέ, στις μεγάλες τους δόξες· τα τελευταία δε μεγάλα γεγονότα που θυμάμαι να έτυχαν τέτοιας κάλυψης ήταν πραγματικά σημαντικά (σεισμοί, τσουνάμι, επίθεση στους δίδυμους πύργους).

Να φταίει άραγε που «η φτώχεια θέλει καλοπέραση» (συνηθισμένη πλέον η καραμέλα περί οικονομικής κρίσης — την οποία δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει, αλλά τη χρησιμοποιούμε πλέον όπου πιο παλιά χρησιμοποιούσαμε την «κακή μας μοίρα»);

Να φταίει η ένδεια πολιτισμού, ιδεών και ανθρώπων της ελληνικής τηλεόρασης, που αναπαράγει την εύκολη και άκοπη είδηση και την αναγάγει σε αποκλειστικό θέμα;

Να φταίει που είμαι γκρινιάρης και μονότροπος και δε μπορώ να αξιολογήσω σωστά τα γεγονότα;

Εσύ τι λες, αγαπητή αναγνώστρια και αγαπητέ αναγνώστη;
(συγχωρήστε με, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αν αυτές τις «γκρίνιες» τις διαβάζουν περισσότεροι άνδρες ή γυναίκες 🙂 )

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.