Έ-έ-έρχεται… ο δορυφόρος ντε!

Τελικά είχαν δίκιο οι Γαλάτες που το μόνο που φοβόταν ήταν να μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

Γιατί, τι να πούμε κι εμείς που περιμένουμε σήμερα-αύριο να προσγειωθεί, σε άγνωστη ακόμη τοποθεσία, άρα ίσως και σε κάποια κεφάλια επάνω, ένας δορυφόρος της ΝΑΣΑ;
Η τελευταία ενημέρωση γράφει τα εξής (τα έντονα γράμματα δικά μου):

As of 9:30 p.m. EDT Sept. 22, 2011, the orbit of UARS was 110 mi by 115 mi (175 km by 185 km). Re-entry is possible sometime during the afternoon or early evening of Sept. 23, Eastern Daylight Time. The satellite will not be passing over North America during that time period. It is still too early to predict the time and location of re-entry with any more certainty, but predictions will become more refined in the next 24 hours.

Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό τώρα;
Αφού δεν πρόκειται ο δορυφόρος να πέσει επάνω σε αμερικανικά κεφάλια, δε μας νοιάζει πού θα πέσει. Το πολύ πολύ να πληρώσουμε καμιά αποζημίωση στους συγγενείς των νεκρών· αφού δε θα είναι όμως δικοί μας, δεν πειράζει [πολύ], ίσα ίσα που μπορεί να είναι και τίποτε οχτροί. Ούτε που θα το καταλάβουν από πού τους ήρθε.

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο άσχετος. Δε μπορεί η αεροπορία τους να καταστρέψει τα μεγάλα και επικίνδυνα κομμάτια όσο θα βρίσκονται ακόμη ψηλά; Μόνο για τις ταινίες έχουν αυτές τις δυνατότητες; Ας στείλουν τότε κανένα αεροπλάνο από το χόλιγουντ με κανένα μάγκα, ήρωα πιλότο, να μας σώσει!

Εντάξει, πέραν της πλάκας, λογικά είναι μικρή η πιθανότητα να τον φάμε στο κεφάλι, κάποιο κομμάτι του έστω. Αν όμως; Τότε τι γίνεται; Θα ισοδυναμούν οι συγγνώμες και οι αποζημιώσεις με τις ζωές που θα χαθούν;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.