Η κηδεία της Δόμνας Σαμίου και ο ιός στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Πολιτισμού

Διάβασα πριν από λίγη ώρα ότι η κηδεία της Δόμνας Σαμίου δε θα γίνει δημοσία δαπάνη και έγραψα στο twitter ότι θα είναι ντροπή μας (όλων μας) αν γίνει κάτι τέτοιο. Κατανοώ ότι είναι δικαίωμα της οικογένειάς της να την κηδέψει με δικά της έξοδα, πιστεύω όμως ότι, δεδομένης της προσφοράς της Δόμνας Σαμίου στην πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας, είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να την φροντίσει [=κηδεύσει], εκ μέρους μας, ως ένα ύστατο «ευχαριστώ».

Ψάχνοντας λοιπόν να βρω τη δήλωση του κ. υπουργού του Πολιτισμού (δεν το γράφω ειρωνικά αυτό), μήπως και μάθω περισσότερα, προσπάθησα να επισκεφτώ το δικτυακό τόπο του υπουργείου Πολιτισμού για να δω αυτή τη σελίδα:

Οπότε, ακόμη δεν έχω απάντηση.

Επίσης, διάβασα το πρωί ότι πέθανε και ο κινηματογραφιστής Νίκος Δημόπουλος, στην Αυστραλία. Ο δικτυακός τύπος στην Ελλάδα αναφέρει το γεγονός αναπαράγοντας το ίδιο κείμενο, ο δε δικτυακός ελληνόφωνος τύπος της Αυσταλίας φαίνεται να αγνοεί το γεγονός. Αυτό που προσπαθώ να εντοπίσω είναι η ημερομηνία θανάτου του και, στην καλύτερη περίπτωση, ένα μικρό βιογραφικό του (καθώς η σελίδα στην οποία παραπέμπω πιο πάνω είναι δική μου δουλειά και περιέχει μόνο τη φιλμογραφία του), αλλά μάταια.

Δε θέλω να προτρέχω, ελπίζω να είναι εντυπώσεις [μου] της στιγμής όλα αυτά που γράφω πιο πάνω (για τη Σαμίου, το υπουργείο, το Δημόπουλο) και ότι θα διορθωθούν (ακόμη και εντός της ημέρας).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.