Το twitter κι εγώ

Όλα

Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το twitter και να ενημερώνομαι από αυτό, είχα μία σχέση «εξάρτησης», σε σημείο να προσπαθώ να μην αφήνω αδιάβαστο ούτε ένα tweet από τα άτομα και τις υπηρεσίες που ακολουθούσα. Κάποιες φορές μάλιστα, διάβαζα μέχρι και το public timeline!

Λίστες

Καθώς περνούσε ο καιρός, ανακάλυπτα ότι και εγώ ακολουθούσα περισσότερους λογαριασμούς και αυτοί έγραφαν περισσότερα, οπότε άρχισα να φιλτράρω αυτά που διάβαζα χρησιμοποιώντας από την μια συγκεκριμένες λίστες ατόμων και υπηρεσιών που είχα επιλέξει και με ενδιέφεραν περισσότερο από τους υπολοίπους και, από την άλλη, συγκεκριμένες αναζητήσεις για λέξεις ή φράσεις, για τις οποίες ήθελα να έχω μια πιο πλήρη ενημέρωση, παρόλο που η ποιότητα των περισσοτέρων tweets στις αναζητήσεις ήταν πολύ χαμηλή.

Απομάκρυνση

Με την αφαίρεση των RSS feeds (που χρησιμοποιούσα αρκετά) και την εφαρμογή του νέου API (τον προηγούμενο Μάιο ή Ιούνιο, αν θυμάμαι καλά), άρχισα να απομακρύνομαι από την καθημερινή χρήση του μέσου και να διαβάζω πλέον περιστασιακά, συνήθως για λίγη ώρα κάθε πρωί. Τώρα πια (Σεπτέμβριος 2013), ανοίγω το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ ακόμη πιο αραιά. Ακόμη και όταν το ανοίγω όμως, όσα διαβάζω είναι μάλλον αδιάφορα, καθώς ο καθένας μας απλά προωθεί ειδήσεις και μηνύματα που είτε διαφημίζουν ό,τι κάνει (π.χ. άρθρα σε blogs) ή απλά μπορεί να ενδιαφέρουν μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους (π.χ. φωτογραφίες του φαγητού που τρώμε ή «εξυπνάδες» που επιζητούν το retweet).

Κλείσιμο;

Δεν ξέρω πού οδεύει το twitter ως μέσο, αν και διαβάζω διάφορα «τρομακτικά» (π.χ. Will the advertisers turn Twitter into TV?) και μη για το μέλλον του. Περίπτωση να κλείσω τους λογαριασμούς μου δεν υπάρχει, αν και κάποιες φορές σκέφτομαι ότι δε χρειάζονται πια.
Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ειδικά για γρήγορη ενημέρωση για ειδήσεις/γεγονότα (μέσω των σχετικών hashtags), δεν είναι όμως πια αυτό που ήταν παλιά και γι’ αυτό δε μ’ ενδιαφέρει πια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.