Τα κοκόρια

Σε ένα λιβάδι κάποτε υπήρχαν δύο γειτονικά κοτέτσια, που δεν είχαν πάντα καλές σχέσεις, είτε μεταξύ τους ή με τα γύρω κοτέτσια. Ήταν όμως τα δύο μεγαλύτερα στην περιοχή και τα υπόλοιπα δεν τα ενοχλούσαν και πολύ.

Κοκόρι

Μια εποχή λοιπόν, έτυχε να κυβερνούν αυτά τα δύο κοτέτσια δύο κοκόρια, λειράτα και πολύ δυνατά. Τόσο δυνατά μάλιστα, μέσα στο κοτέτσι του το καθένα, που ήθελαν και τα δύο να γίνουν ακόμη δυνατότερα και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το πετύχουν και να μπορούν να εξουσιάζουν και τα γύρω κοτέτσια.

Μια μέρα έτυχε, λίγο παραδίπλα από το μικρότερο κοτέτσι από τα δύο, κοντά στο ποτάμι που διατρέχει το λιβάδι, να μαλώνουν κάτι άλλα κοκοράκια και κοτούλες και ένα αυγουλάκι κύλησε και ο δρόμος του το έφερε να περάσει μέσα από το μικρότερο κοτέτσι. Άστραψε και βρόντηξε ο κόκορας του κοτετσιού γι’ αυτήν την αποκοτιά και διέταξε να το σπάσουν, πριν προλάβει να βγει έξω από το κοτέτσι του.

Κοκόρι

Το αυγουλάκι όμως ήταν από το μεγαλύτερο κοτέτσι και, όταν το έμαθε το άλλο κοκόρι, άστραψε και βρόντηξε κι αυτό με τη σειρά του.

Δεν έχουμε μάθει πόσα αυγά έσπασαν από αυτά τα αστραπόβροντα, λένε όμως πως κάποιες αλεπούδες που έβλεπαν τι γινόταν, έτριβαν με χαρά τα χέρια τους.

Κοντά στο ποτάμι ήμουν κι εγώ και κουβαλούσα νερό με ένα κόσκινο.