55 χρόνια μετά.

Το 1962 (και τα κοντινά του χρόνια) οι άνθρωποι ήταν αισιόδοξοι και ερευνούσαν στο διάστημα και στο βυθό πηγαίνοντας οι ίδιοι εκεί (όπως γνωρίζουμε και βλέπουμε και στο απόκομμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» (Καβάλας) στις 8 Απριλίου 1962).


55 χρόνια, το 2017, φαίνεται ότι είτε έχουμε απαντήσει στα ερωτήματα που μας απασχολούσαν τότε και δεν πηγαίνουμε πια εκεί ή συνεχίζουμε να εξερευνούμε, αλλά από μακριά.

Ξέρουμε βέβαια ότι ισχύει το δεύτερο, καθώς ο εξοπλισμός μας σήμερα είναι πολύ καλύτερος και μας επιτρέπει την «εκ του μακρόθεν», ασφαλή, εξερεύνηση κι έτσι δε χρειάζεται να είμαστε κι εκεί διακινδυνεύοντας ζωές και μηχανήματα.

Αυτό όμως συνεπάγεται και τη μείωση του ενδιαφέροντος των άλλων ανθρώπων, κάτι που οδηγεί σε εσωστρέφεια και, στη συνέχεια, σε αδιαφορία για την έρευνα και την επιστήμη.

Ίσως, διακινδυνεύοντας και πάλι με αποστολές εκεί, να αφυπνιζόταν ξανά το ενδιαφέρον του κοινού και να είχαμε εκ νέου θαυμαστές ανακαλύψεις με την ψυχολογική ώθηση που θα είχαν οι εξ-ερευνητές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.