Περί χασομεριού και τεμπελιάς

Πρόλογος

Ας υποθέσουμε ότι κάπου κοντά μας βρίσκονται δύο άνθρωποι. Ο ένας εργάζεται πάνω σε κάτι που του αρέσει και μετά από μέρες/εβδομάδες/μήνες δημιουργεί κάτι και το δημοσιοποιεί. Η επόμενή του δημιουργία είναι, πάλι, μετά από κάποιες/ους μέρες/εβδομάδες/μήνες κ.ο.κ.

Ο άλλος, τώρα, έχει άλλο σύστημα. Βρίσκει έτοιμη τη δουλειά κάποιων άλλων ανθρώπων, της δίνει άλλη «βιτρίνα» και τη δημοσιοποιεί κι αυτός. Έτσι μπορεί και παράγει χρήσιμο υλικό πολύ συχνότερα και με ποικίλα θέματα.

Κυρίως θέμα

Πες μου λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη/σχολιαστή, ποιος από τους δύο θεωρείται από την κοινωνία μας, από τους συνανθρώπους του δηλαδή, πιο παραγωγικός; Αυτός που δημοσιοποιεί κάθε λίγες/ους μέρες/εβδομάδες/μήνες ή αυτός που δημοσιοποιεί πολλές φορές σε μια μέρα;

Μη μου απαντήσεις με βάση τη θεωρία όμως, αλλά με το τι γίνεται στην πράξη.

Ποιος από τους δύο ανταμείβεται τελικά, ηθικά και υλικά;

Ποιος χαρακτηρίζεται ως τεμπέλης και χασομέρης;

Στο τέλος, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία κρίνουμε και επιβραβεύουμε τους άλλους;

Επίλογος

Σκέφτεσαι, και με το δίκιο σου, «αυτός τώρα γράφει γι’ αυτό που τον καίει». Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν και θα μπορούσε και να ισχύει. Δεν έχει σημασία, βγάλε με από την εξίσωση και κοίταξε γύρω σου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.