Διαλέξεις και σεμινάρια στο διαδίκτυο

Ανάμεσα στα τόσα δεινά που έχει φέρει στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας η πανδημία και ο εγκλεισμός στο σπίτι, είναι χρήσιμο να βλέπουμε και κάποια θετικά που συμβαίνουν.

Ένα από τα θετικά λοιπόν είναι και η αναγκαστική «μετακόμιση» πολλών εκδηλώσεων στο διαδίκτυο, και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς κάποιο αντίτιμο συμμετοχής. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους από εμάς να παρακολουθούμε, μέσω δικτύου, κάποιες παρουσιάσεις, διαλέξεις και σεμινάρια ή ακόμη και συνέδρια, που αλλιώς δε θα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να μάθουμε.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της «παράπλευρης» (θετικής) εξέλιξης, αποφάσισα σήμερα να φτιάξω και να δημοσιοποιήσω ένα ημερολόγιο που θα περιέχει κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις που βρίσκω εδώ κι εκεί και που, ίσως, θέλω να τις παρακολουθήσω.

Τα περιεχόμενά του (θα) είναι κυρίως πολιτιστικού ή/και τεχνικού ενδιαφέροντος και μπορεί να το προσθέσει στα ημερολόγιά του όποια/ος θέλει να ενημερώνεται για αυτές τις εκδηλώσεις. Εσείς, απλά, ξεκινάτε με την εγγραφή σας (πατώντας στο «+Google ημερολόγιο» που υπάρχει κάτω δεξιά στο ημερολόγιο που υπάρχει στο τέλος του άρθρου) και, όταν επίκειται κάποια εκδήλωση θα υπάρχει η σχετική ειδοποίηση στο ημερολόγιο ή/και στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Δεν πληρώνετε τίποτε για τις ενημερώσεις (οι εκδηλώσεις μπορεί να έχουν εισιτήριο, μπορεί και όχι), δε στέλνετε SMS στο 13033, αποφασίζετε μόνο αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια εκδήλωση και ακολουθείτε τις οδηγίες που θα υπάρχουν στην περιγραφή της ενημέρωσης ή του ηλεκτρονικού μηνύματος που θα λαμβάνετε κάθε φορά.

Α ναι, (συνήθως) δεν έχω σχέση με τους φορείς που οργανώνουν τις εκδηλώσεις ή τους ομιλητές· ο λόγος που το μοιράζομαι δημόσια είναι η αλληλοενημέρωση και ελπίζω ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιες/ους φίλες/ους. Αν νομίζετε ότι μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους ανθρώπους, κοινοποιήστε το κι εσείς! 🙂

Επίσης, αν γνωρίζετε για κάποια εκδήλωση που θα μπορούσα να προσθέσω ώστε να ενημερωθούν και όσοι (θα) το χρησιμοποιούν, μπορείτε να με ενημερώσετε (αλλά δεν υπόσχομαι ότι θα την προσθέσω).

Το ημερολόγιο