Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια οικογένεια σε ένα σπίτι ήταν πολύ στεναχωρημένοι σε ένα μικρό σπίτι και είχαν 3 χωράφια μια καλύβα και μια τουαλέτα που την είχαν έξω.
Στα χωράφια όμως τα φυτά όλο σάπιζαν όταν φύτευαν καινούρια σάπιζαν κι αυτά τότε έστειλαν γράμμα στον Αι-Βασίλη και του είπαν τα φυτά μας όλο σαπίζουν και θέλουμε να μη σαπίζουν για να παίρνουμε φαγητό.
Την άλλη μέρα ξύπνησαν και πήγαν στην κουζίνα να φαν πρωινό και τότε είδαν τα φυτά ότι δεν σάπισαν και χαρούμενοι πήγαν να μαζέψουν τα φυτά έστειλαν πάλι γράμμα στον Αι-Βασίλη και του είπαν θέλουμε καινούργιο σπίτι.
Ο Αι-Βασίλης είδε το γράμμα και είπε πρέπει να τους κάνω αυτό το δώρο γιατί έχουν ένα μικρό σπίτι και θα τους το δώσω αυτό τα ο δώρο γιατί το χρειάζονται πάρα πολύ. Την άλλη μέρα ήταν σε ένα σπίτι πολύ μεγάλο όμορφο που έλαμπε ήταν αστραφτερό πάρα πολύ που το είδαν με τα μάτια τους και είπαν είναι τέλειο από μέσα τους.
Πρέπει να φάμε το πρωινό για να είμαστε ξεκούραστοι το μεσημέρι για να μη κοιμηθούμε να δούμε τηλεόραση μαζί. Το απόγευμα μπορεί να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τότε το μεσημέρι κοιμήθηκαν στο σαλόνι μαζί αλλά είχαν πει ότι δε θα κοιμηθούν θα βλέπουν τηλεόραση αλλά αυτό έγινε κοιμήθηκαν.
Το απόγευμα στόλισαν το δέντρο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στόλιζαν το δέντρο μετά στόλιζαν και το τζάκι που είχαν στο καινούριο σπίτι τους γιατί στο παλιό δεν είχαν και ήταν λυπημένοι πάρα πολύ αλλά τώρα δεν είναι γιατί έχουν καινούριο σπίτι πολύ όμορφο και ωραίο τότε πέρασαν ωραία μαζί γέννησαν δυο παιδιά ένα κορίτσι και ένα αγόρι και τα δυο ήταν πολύ όμορφα και μεγάλωσαν πάρα πολύ και ήρθε ο Αι-Βασίλης έφαγαν φαγητό τα παιδιά ο Αι-Βασίλης τους έδωσε πολλά παιχνίδια στο κορίτσι έδωσε κούκλες και CD και ένα CD player στο αγόρι έδωσε μια μπάλα και πέντε μπλούζες τους άρεσαν και είπαν γεια σου Αι-Βασίλη είπε κι αυτός γεια και τους χαιρέτησε με πολλά φίλια και έφυγε τότε έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Με αγάπη Αμαλία. Για να το διαβάσετε πολλές φορές και να το ευχαριστηθείτε.
Καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα. ΑΜΑΛΙΑ

Σπιτάκια και δένδρα

Αν και το θέμα ήταν πάλι ελεύθερο, τα περισσότερα παιδιά προτίμησαν να ζωγραφίσουν δένδρα και σπιτάκια, ενώ είχαμε και μία θαλασσινή ζωγραφιά (της Έφης).

Η σειρά παράθεσης είναι αυτή που τέλειωσαν τα παιδιά κι έτσι έχουμε ανάμεικτες δημιουργίες παιδιών της Α’ και της Β’ τάξης. Επίσης οι εικόνες που παρατίθενται εδώ είναι μικρότερες απ’ ότι συνήθως, λόγω του πλήθους τους (κι έλειπαν και μερικά παιδιά).
Για να δείτε καλύτερα κάποια ζωγραφιά, κάντε κλικ επάνω της…

Η γιορτή της Αγάπης

Χριστός Ανέστη!

Η Αγγελική και η Χριστιάνα ετοίμασαν τις ζωγραφιές τους εδώ και αρκετό καιρό, προτιμήσαμε όμως να τις δημοσιοποιήσουμε αυτές τις ημέρες λόγω του θέματός τους.

Ένας παλιάτσος

Οι Απόκριες τελειώνουν μεθαύριο και δε θα μπορούσε να λείπει και ένας μασκαράς από τη συλλογή μας. Φρόντισε η Θεοδώρα γι’ αυτόν και, με εξαίρεση το καπέλο, όλη η ζωγραφιά είναι «χειροποίητη».

Χρωματιστές συνθέσεις

Όταν το θέμα είναι ελεύθερο, οι αφηρημένες συνθέσεις με πολλά χρώματα έχουν κι αυτές τη θέση τους!